В големите градове хората са по-самотни. Виждаме хиляди хора всеки

...
В големите градове хората са по-самотни. Виждаме хиляди хора всеки
Коментари Харесай

На 67 съм, не знам какво да правя: Молих децата да живеят при мен или аз при тях- не ме искат

В огромните градове хората са по-самотни. Виждаме хиляди хора всеки ден, които нямат нито един прочут.
И е най-трудно за оцеляването на един по-възрастен човек, тъй като в преклонна възраст малко хора занапред за завръзват запознанства.
И през днешния ден ще обсъдим тематиката за самотата в преклонна възраст, както и ще разберем експертно мнение по този въпрос. Може би към момента можем да разберем по какъв начин да се отървем от чувството за самотност в преклонна възраст, и тази информация ще помогне на доста хора да намерят себе си.
Чувства се сама: „ Аз съм на 67 години, пребивавам сама. Съпругът ми от дълго време умря. Продължавам да работя, защото това е единственото нещо, което ме избавя от скуката. През последните години пребивавам по този начин, като че ли съм машина, нищо не ми харесва. “

„ Нямам никакви занимания и не диря, евентуално съм остаряла към този момент. Предложих на сина си и фамилията му (той има три деца) да се реалокират в жилището ми, само че снаха ми е срещу. Очевидно е, че тя не желае да живее със остаряла жена под един покрив. “
– Самата аз бих желала да се преместя при щерка си, само че тя има семейство и те също не желаят остарял човек. Въпреки че постоянно ги навестявам и те постоянно са щастливи. И те ще ме нахранят, ще ми сложат кафе и ще ме изслушат. И колкото по-често пристигам при тях, толкоз по-малко желая да се прибера у дома. И това е належащо … “
Мария се чуди по какъв начин би трябвало се оправи в тази обстановка. В края на краищата не е обикновено животът, въпреки и в честна възраст, изцяло да престане да ни се харесва.

В тази история единствената добра вест е, че самата жена си е помислила за анормалността на обстановката и е почнала да търси способи да я оправи. В този случай тя има късмет.
„ Липсата на възторг и, още по-лошо, неналичието на предпочитание за намирането на решение, може да бъде симптом на меланхолия. Затова Мария няма да е ненужно да се съветва с невролог, психолог или психотерапевт ”, сподели психологът-консултант Арина Липкина.
Специалистът е уверен, че в актуалния свят 67-годишната жена не би трябвало да се усеща остаряла.

И в тази обстановка казусът не е в това, че децата не желаят да привлекат остарелия човек към себе си. По-скоро възрастните просто ценят персоналното пространство, в което основават комфорта, от който се нуждаят.
– Мария би трябвало да се откаже от фантазията, че е по-добре да живее с децата си. В края на краищата, тя има различен метод – да извърши самия живот. Достатъчно, с цел да разгледаме по-отблизо и да забележим какво е забавно, което ни обкръжава. Можете да посетите събития, които се организират наоколо, да видите места, където не сте успявали да стигнете. Нуждаете се от нов обществен опит ”, сигурен е психологът.
Изглежда, че експертът по право и нашата героиня би трябвало в действителност да гледат на обстановката под друг ъгъл.

В последна сметка, в случай че децата са заети със своите грижи и не желаят да живеят дружно, тогава техните отзиви не могат да бъдат принудително изменени. Освен това във всички други връзки, връзките са напълно естествени. Така че за какво да не осъществим живота си със смисъл?
Има доста разнообразни забавни действия в близост. И в преклонна възраст, когато човек към момента има задоволително мощ и има доста свободно време, той може да стартира да осъзнава доста неща, които е заченал в младостта си, само че не е имал време да го осъзнае.
Много по-лошо, когато човек се затваря в кръг от елементарни ползи като „ да гледате телевизия, да отидете до поликлиниката, да отидете в магазина … ”

Тесният кръг от ползи прави всеки ден да наподобява като предходния, и в този случай непрекъснатото възприятие на самотност става идеална почва за развиване.
Днес качествата на човек на всяка възраст са станали доста по-широки и е неуместно, да не се употребяват. Някой се дами, към този момент имаш възрастни внуци, а някой след пенсиониране намира ново занимание.
В същото време огромна отговорност носи младото потомство. В края на краищата, това е в пълномощията на децата и внуците да вършат всичко належащо, тъй че един безценен непосредствен човек да не губи интерес към живота, даже и в преклонна възраст.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР