В годишното си обръщение към руския парламент президентът Владимир Путин

...
В годишното си обръщение към руския парламент президентът Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин предупреди за риск от ядрена война, ако Западът изпрати войски в Украйна

В годишното си послание към съветския парламент президентът Владимир Путин предизвести западните страни, че съществува действителен риск от нуклеарна война, в случай че изпратят свои войски да се бият в Украйна.

По думите му Москва разполага с оръжия, с които да нанесе удари по цели на Запада, съобщи Ройтерс.

Обръщайки се към Народното събрание и други членове на елита на страната, 71-годишният Путин съобщи, че Западът се стреми да отслаби Русия и допусна, че западните водачи не схващат какъв брой рискова може да бъде тяхната интервенция във " вътрешните работи на Русия ".

Преди предизвестието си той загатна концепцията, издигната от френския президент Еманюел Макрон в понеделник, европейски членове на НАТО да изпратят сухопътни войски в Украйна - предложение, което бързо беше отхвърлено от Съединените щати, Германия, Англия и други.

" (Западните нации) би трябвало да осъзнаят, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Всичко това основава заплаха отконфликт с потребление на нуклеарни оръжия и заличаване на цивилизацията. Не схващат ли това?! " сподели Путин.

Путин, който сигурно ще бъде избран отново за нов шестгодишен мандат на президентските избори на 15-17 март, се похвали и със доста осъвременения нуклеарен боеприпас на Русия, който по думите му е най-големият в света.

Войната в Украйна провокира най-тежката рецесия в връзките на Москва със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и Путин преди този момент предизвести за заплахите от директна борба сред НАТО и Русия.

Видимо сърдит, Путин предложи на западните политици да си напомнят ориста на тези като Адолф Хитлер от нацистка Германия и Наполеон Бонапарт от Франция, които несполучливо нахлуха в страната му в предишното.

„ Но в този момент следствията ще бъдат доста по-трагични “, сподели Путин.

„ Те мислят, че (войната) е анимационен филм “, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР