В Годишния доклад на Министерски съвет за изпълнение на задълженията

...
В Годишния доклад на Министерски съвет за изпълнение на задълженията
Коментари Харесай

Община Плевен е в десятката с най-висок показател за предлаганите електронни услуги

В Годишния отчет на Министерски съвет за осъществяване на отговорностите на администрациите по Наредбата за административния указател, от 300 общински и районни администрации единствено 10 имат 100 % вписани административни услуги в регистъра.

Една от тях е администрацията на Община Плевен, която пък е с най-големия брой вписани с деен статус административни услуги. От общо 151 услуги, по електронен път се дават 145, а останалите 6 са свързани с нотариални заверки, подписване на брак, за раждане и за гибел.

Средно за седмица в Общинска администрация - Плевен се обработват сред 2500 и 3000 документа, което значи над 500 документа на ден.

Това осведоми по време на седмичната оперативка на управлението на Община Плевен Красимир Иванов, който е шеф на Дирекция „ Административно, осведомително и техническо обезпечаване “ в Община Плевен. Той посочи, че общината дава на жителите опцията да употребяват безусловно всички електронни услуги, което улеснява плевенчани в забележителна степен.

Той напомни, че електронното обслужване за жители и компании е обвързвано с електронно сключване на документи, както и с профил в Системата за несъмнено електронно връчване, защото през нея се получава и готовият документ, който е подписан от Общинска администрация – Плевен.

От общо 151 административни услуги, които предлага Община Плевен, единствено 6 не са електронни и то тъй като са свързани с нотариални заверки и полагане на свежи печати, напомни шефът на Дирекция „ Административно, осведомително и техническо обезпечаване “ в Община Плевен, Красимир Иванов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР