В годините след пандемията старите автомобили са поскъпнали с 20-30%.

...
В годините след пандемията старите автомобили са поскъпнали с 20-30%.
Коментари Харесай

След пандемията: Колите втора ръка са поскъпнали 20-30%, обслужването им също

В годините след пандемията старите коли са поскъпнали с 20-30%. Сред аргументите за това е, че търсенето на използвани коли е по-голямо от предлагането.
" Забелязва се и фрапантно нарастване на услугите към автотърговците. Не самият автомобил като себестойност, само че има едно фрапантно нарастване на услуги по отношение на самото обслужване на автомобила, преди да се пусне той в продажба. Боядисване на избрани елементи - в случай че те са употребили услуга на цена 150 лева, в този момент боядисването на подробност отива на цена 250 лева Не знам на какво се дължи това внезапно повишаване на цените, само че несъмнено там би трябвало да се ударят спирачки, тъй като ще докара до лавинообразно повишение на цените на използвани коли ", съобщи изпълнителният шеф на Асоциацията на вносителите на коли Цветелина Цанева в студиото на " България заран ".

По нейни думи доста хора от българското общество не поддържат задоволително добре колите си. Често забравяме техническите прегледи, а контролът там е доста занижен. Разбира се, това е директно обвързвано с приходите на жителите и това какви коли можем да си позволим.

" Минималната работна заплата е малко над 900 лв., само че вие си представете какъв брой е издръжката на едно семейство и в случай че вноската за един автомобил е 600-700 или 1000 лева на месец, какъв брой би трябвало да е заплатата на един човек, с цел да си купи нов автомобил. Отделно в Европа новите коли към този момент от 500-600 евро на месец отиват към вноски на 1000 евро месец, тези суми съставляват заплатата на всеобщия български жител ", обясни Цанева в ефира на Булгариа Он Аир.

Тя е безапелационна, че не би трябвало да назоваваме един автомобил " остарял " незабавно откакто чуем, че той е използван, защото кола, която е употребена повече от 6 месеца, публично се води използвана. Реално нейното качество към момента е положително.

Цанева означи и положителната наклонност да се покачва броят на електрическите коли в по-големите градове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР