В годините преди смъртта си в руски арктически затвор най-големият

...
В годините преди смъртта си в руски арктически затвор най-големият
Коментари Харесай

Алексей Навални е написал мемоари. Книгата излиза през есента

В годините преди гибелта си в съветски арктически затвор най-големият критик на Владимир Путин - Алексей Навални, е написал записки за живота си.

Озаглавена " Патриот ", книгата ще бъде оповестена в Съединени американски щати от издателство " Knopf " на 22 октомври. Първият тираж ще е от половин милион екземпляра, заяви New York Times. Мемоарите ще бъдат пуснати в продажба в няколко страни по едно и също време, в това число и на съветски език.

Алексей Навални беше заровен на 1 март след малко църковно опело, на което Юлия Навалная и децата им не участваха. Поклонението в Москва се трансформира и в самобитен митинг против режима в Кремъл, на който се чуха и възгласи " Путин е палач " и " Не войната ”.

Още в първите часове след новината за гибелта на брачна половинка ѝ в арктически затвор Юлия Навалная даде обещание, че ще продължи делото му, а няколко дни по-късно произнесе тирада в Европейския парламент, в която съобщи, че ще реализира фантазията му за " прелестната Русия на бъдещето ".

" Патриот ", в която Алексей споделя историята си, е последна демонстрация на неподчинение, съобщи в изказване Навалная.

По думите ѝ написаното в книгата " може да има подтикващ резултат върху неговите почитатели ".

" Тази книга е удостоверение освен за живота на Алексей, само че и за неговата непоколебима отдаденост на битката против диктатурата - битка, за която той даде всичко, в това число живота си. На страниците ѝ читателите ще се срещнат с индивида, който надълбоко обичам - човек с дълбока честност и непоколебима храброст. Споделянето на неговата история освен ще уважи паметта му, само че и ще въодушеви другите да отстояват това, което е вярно, и в никакъв случай да не губят от взор полезностите, които в действителност имат значение ", сподели тя.

В известие до медиите от " Knopf " обявиха, че записките " показват цялостната увереност на Навални, че на смяната не може да се противостои и тя ще пристигна ".

Според представител на изданието съветският опозиционер самичък е написал записките си, като някои елементи е продиктувал, а Юлия Навалная работи с издателството за редактиране и завършване на ръкописа. Той обгръща младостта му, издигането му като политически деятел, брака и фамилията му, политическата му кариера като опозиционен водач, както и опитите за нападение против него и офанзивите против околните му.

Навални е почнал да работи по записките си в Германия, където се възвръща точно след опита да бъде погубен посредством отравяне с нервнопаралитичното вещество ночивок от сътрудници на Федералната работа за сигурност на Русия. Че тя стои зад покушението разкри следствие, документирано във кино лентата " Навални ", който завоюва " Оскар " за документалистика.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР