В годините на така наречения Преход зачестиха масовите нашествия на

...
В годините на така наречения Преход зачестиха масовите нашествия на
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ГЛУТНИЦИ

В годините на по този начин наречения Преход зачестиха всеобщите нашествия на глутници. Животински и човешки. Навсякъде. По планини, гори, долини, равнини, по села и градчета, улици и площади.
Новините за набези на глутници от кучета и раздрани хора станаха всекидневие в медиите. На доста места ситуацията стана отвратително и жителите се разпалиха. От своя страна общинските управляващи гласоподаваха закони за битка с бездомните кучета, някъде направиха приюти, другаде ги избиваха и хвърляха в камионетки. Бездомните кучета обаче останаха. Което е доказателство за безпомощността или нежеланието на властта да се погрижи както би трябвало за сигурността на популацията.
Своите жертви измежду домашните животни вземат и вълчите глутници.. Приятел ловджия ми показа, че в тяхната ловна дружинка официално регистрират отстрел на вълци, само че скрито вървят на лов за сърни/!/. Което пък е доказателство за безхаберието на популацията.
Човешките глутници излязоха на мода при започване на 90-те. Помним мутрите с техните фамозни модифицирани джипове с тъмни стъкла и идентични номера. С кичозните им спортни екипи и златни ланци по вратовете. С бухалките, револверите и ножовете вид „ Рамбо ”. Дребните и междинни търговци и производители трепереха от тях, от наложения им безмилостен рекет. Мутрите прекосяваха като разрушителен вихър през цехове, работилници, сервизи, магазини, аптеки, кафенета и заведения за хранене, с цел да приберат извоюваното от хората с почтен труд. По-късно една част от тях се изпозастреляха между тях, друга станаха „ честни ” предприемачи и през днешния ден дърпат конците в стопанската система на нещастна България. Което е доказателство, че институциите не могат или не желаят да се оправят с мутрите, а онази история с „ ампутиране опашката на гущера ” е част от идиотската трансформация на едно болно общество.
Подир мутрите пролайваше глутницата на ченгетата от най-различните очевидни и секрети полицейски служби. Тази глутница не толкоз бе загрижена за сигурността на хората, колкото гледаше по какъв начин да се включи в безнаказания рекет. Част от тези хора през днешния ден също са „ честни ” предприемачи, друга са политици и секрети кукловоди. Което е доказателство за превръщането на страната ни в престъпна.
Политиците и представителите на администрацията на всички равнища през днешния ден съставляват най-страшната глутница. Те на едри парчета ръфат от плътта на бедния и прецакан народ парите от еврофондовете и банкрутиралите банки, средствата за опазване на здравето, пенсионните фондове. Което пък е доказателство, че страната ни е окончателно мафиотизирана.
Няма по какъв начин да пропусна глутницата от битовата престъпност. Участниците в хиляди битови закононарушения като обири, телефонни измами, убийства, грабежи. Особено измежду най-безпомощните хора, възрастните. Безнаказаността във връзка с тази битова престъпност е доказателство за безпомощността да страната. Което пък значи, че елементарните хора са оставени на произвола. И още – че няма страна.
Има глутници.
………………….
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР