В годините на прехода Алексей Петров беше истински бандит“, заяви

...
В годините на прехода Алексей Петров беше истински бандит“, заяви
Коментари Харесай

Николай Радулов: Ген. Атанасов да отговори защо назначи Алексей Петров в службите

„ В годините на прехода Алексей Петров беше същински престъпник “, съобщи пред Нова телевизия Николай Радулов, някогашен секретар в Министерство на вътрешните работи, а по-късно деятел в партията на Бареков и народен представител от партията на Слави Трифонов.

„ През 1997 година като стъпихме в служебното държавно управление на Софиянски, Богомил Бонев извика всички силови застрахователи, Алексей Петров тогава се скри и избяга в Гърция, 6 месеца заставам там.

Имах персонална среща с него, когато напуснах Министерство на вътрешните работи. Той искаше да разиска с мен две неща – за какво сме го присъединили тогава в листата с бандитите, а другият дали да бъде върнат в службите, като даде обещание, че ще ни оказва помощ с информация за незаконния свят. Отказах му и обясних, че това не може да стане “, съобщи Радулов.

Той изясни, че би трябвало да се пита ген. Атанас Атанасов, който тогава е бил началник на НСС за какво е назначен Алексей Петров в секретния щат като чиновник, който вместо под прикритие е работил демонстративно – развявал си е картата и е имал синя лампа на Мерцедеса.

Според специалистът Алексей Петров е бил с големи комплекси и его - не може да понася някой да се издига, а той да стои в сянка, искаше непрестанно да свети и да изпъква.

„ Алексей Петров работеше в структурата, която градеше ДАНС. После нямаше да го сложат за началник и назначиха Петко Сертов за шеф, само че действително Алексей управляваше.

„ Когато сътвориха ДАНС представител на организацията стана Зоя Димитрова. Един ден тя изиска среща с мен и ми сподели, че с Алексей били в една стая и умували по какъв начин да подгонят юристи, съдии, прокурори, които са забъркани в корупция. Предложих елементарна скица – да отидат по гръцкото крайбрежие в Халкидики и да видят, кои държавни чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и съда имат скъпи парцели там и не ги крият “, описа Радулов.

След месец Петров разкрил към 30 души от правосъдната система с парцели на гръцкия полуостров, само че не дал данните на Министерство на вътрешните работи да проверява, щял да ги си ги употребява самичък, тъй като бил дал парите за инспекцията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР