В годините на наш гръб бяха направени доста опити за

...
В годините на наш гръб бяха направени доста опити за
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР: Всеки нов министър правеше реформи, а нещата ставаха по-зле

В годините на наш тил бяха направени много опити за промени. Всеки един министър, който дойдеше, правеше промени, а нещата ставаха от зле по-зле. Това показа Илия Хрисимов - член на управителния съвет на СФС (Синдикална федерация на чиновниците в Mинистерство на вътрешните работи) на Министерство на вътрешните работи за студио Actualno.

В основните дирекции на Министерство на вътрешните работи свободни щатове няма - там, където са високите заплати и където е и по-спокойната работа. Докато в районните дирекции нещата са плачевни, сподели още той.
Спецакция против ОПГ за измами и лихварство в Карнобат
Полицията организира спецакция за обезвреждане на проведена незаконна група за измами и лихварска активност в Карнобат.  На тери...
Прочети повече
Илия Хрисимов изясни, че по никакъв метод представители на федерацията не са били поканени на диалог по отношение на възможни благоприятни условия за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи. До думите му 20% по-високи заплати са постижими, щом ръководещите прокламират обществен бюджет.

На въпрос каква е повода да има митинги, в случай, че Министерство на вътрешните работи разполага с един от най-големите бюджети, гостът изясни, че това е разумно, защото Министерство на вътрешните работи е и най-голямото в страната, състоящо се от близо 50 000 души.

Илия Хрисимов, по отношение на недоволството Дирекция 112 и Пожарната да излязат от структурата на Министерство на вътрешните работи, споделя, че не знаят дали ще излязат и дали съставлява действително проблем. Проблем, за него, е методът, по който се пробват да го създадат сега от Министерство на вътрешните работи - без подробни разбори:

" Точка 10 на Коалиционното съглашение ясно е било записано, че всяка една смяна в министерството ще бъде направена след изчерпателен разбор, показващ мощните и слабите страни, както и какво би трябвало да се прави в Министерството на вътрешните работи. Но държавното управление не дава отговор на главния въпрос с какво по-добро ще способства жителите това извеждане ".
Започнаха засилени инспекции на товарните коли и рейсовете
От 7 до 13 февруари е в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете. Тя се организира под егид...
Прочети повече
Служителите са сложили въпроса на съвета за обществено партньорство и отговорът, който са получили от държавното управление е бил, че към момента това е концепция и всичко се разисква. Но федерацията има опасенията, че откакто завърши разискването нормално се споделя какво е решено и не е от голяма важност чиновниците дали са съгласни.

Протестът тази неделя в триъгълника на властта ще се състои, само че няма само да е ориентиран от възможното обособяване на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " от структурата на Министерство на вътрешните работи. По думи на Хрисимов, прекалено много напрежение се е натрупало в министерството.



Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР