В годината, в която отбелязваме 70-та годишнина от Всеобщата декларация

...
В годината, в която отбелязваме 70-та годишнина от Всеобщата декларация
Коментари Харесай

Лиляна Павлова представи България пред Съвета на ООН по правата на човека

В годината, в която означаваме 70-та годишнина от Всеобщата декларация за правата на индивида и в която България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, сме все по- окуражени да пазиме правата на индивида във всички си политики. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила по време на сегмента на високо равнище на 37-та сесия на Съвета по правата на индивида към Организация на обединените нации, който се организира в Женева през днешния ден.



Снимка: EU2018BG

Имаме отлична опция като страна да защитим кандидатурата си за член на Съвета по правата на индивида за интервала 2019-2021 година, добави министър Лиляна Павлова. Тя прикани делегатите да поддържат България по този й път и означи положителното съдействие на страната ни с всички страни членки на Организация на обединените нации и с организациите в границите на обединената конструкция - Службата на Върховния комисар по правата на индивида, УНИЦЕФ, Комитета за правата на хората с увреждания и други



Снимка: EU2018BG

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз обърна внимание на отбраната от страна на държавното управление на обществените, икономическите и културните права посредством обучение, технологии и нововъведения, както и към непрестанните старания за протекция на детето, в това число на децата в неравностойно състояние, на децата с увреждания и децата имигранти. В рамките на нашето председателство на Европейски Съюз в допълнение внимание се отделя на ранното детство и на намаляването на детската беднотия, означи още Лиляна Павлова.

Министърът за Българското председателство обърна внимание, че страната ни отдава първостепенно значение на постигането на тъждество сред дамите и мъжете. Ясен и забележим образец за върха на България във връзка с овластяването на дамите е дейното им присъединяване в политическия живот и водачество във всички браншове на публичния живот, означи тя. Като образец тя уточни обстоятелството, че България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на дамите в ИТ бранша с 30 % експерти със междинна степен на Европейски Съюз от 16 %, съгласно изследване на Европейския институт за тъждество сред половете.

В Женева министър Павлова се срещна с генералния шеф на Службата на Организация на обединените нации в швейцарската столица Михаел Мьолер и със заместник-ръководителя на Делегацията на Европейски Съюз Карл Халергард. По време на диалозите бяха разисквани актуалните районни и световни провокации. Министър Павлова изрази съпричастността на страната ни към умиротворителните задачи на Организацията на обединените народи и към самодейностите за поощряване на равенството сред половете. Министър Павлова срещна домакините си с главните целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР