В годината, през която в много държави се провеждат избори,

...
В годината, през която в много държави се провеждат избори,
Коментари Харесай

Вярата в демокрацията спада, показва проучване

В годината, през която в доста страни се организират избори, прочуване на организация за наблюдаване на ръководството демонстрира, че огромна част от хората нямат доверие в демокрацията и институциите , съобщи " Ройтерс ".

Проучването, извършено сред юли 2023 година и януари 2024 година, включва към 1500 души във всяка от 19-те страни , които са изследвани, като в тях се вклюват САЩ, Индия, Бразилия, Чили, Колумбия, Гамбия, Ирак, Италия, Ливан, Литва, Пакистан, Румъния, Сенегал, Сиера Леоне, Южна Корея, Танзания, Дания, Англия

Докладът е оповестен в четвъртък от Международния институт за народна власт и изборна помощ.

Резултатите демонстрират, че по-малко от половината гласоподаватели от изследваните страни имат вяра, че последните избори в страната им са били свободни и почтени.

Само гласоподавателите в Дания имат вяра, че съдилищата " постоянно " или " постоянно " обезпечават достъп до правораздаване, до момента в който в 8 от 19 страни повече хора имат позитивна оценка за " мощен водач, който не би трябвало да се занимава с парламент или избори " , в сравнение с негативна такава.

В Съединени американски щати единствено 47% от хората са показали, че имат вяра, че последните избори са били почтени. По-скоро ги дефинират като ненадеждни.

Според Кевин Касас-Замора , общоприет секретар на Международния институт за народна власт и изборна помощ, твърди, че демокрациите би трябвало да дават отговор на скептицизма на обществото, като подобрят ръководството си, включително и посредством битка с възходящата просвета на дезинформация.
 За 51% от българите демокрацията е най-хубавата форма на ръководство
За 51% от българите демокрацията е най-хубавата форма на ръководство

Едва 21% считат, че изборите са свободни и честни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР