В годината на Пловдив – Европейска столица на културата и

...
В годината на Пловдив – Европейска столица на културата и
Коментари Харесай

Поставят парче от Берлинската стена в Пловдив

В годината на Пловдив – Европейска столица на културата и във връзка честването на 30-тата годишнина от рухването на Берлинската стена, в града под тепетата ще бъде инсталирано парче от един от знаците на свободата за модерна Европа.
Поставянето ще бъде маркирано със особено събитие, което ще се състои на 19 декември от 16.00 часа пред едно от най-новите изложбени пространства в града зала „ 2019 “, където в наличието на президента Петър Стоянов (1997-2002), кмета Здравко Димитров и немския дипломат Н.Пр. Кристоф Айххорн ще бъде открит фрагментът. Парчето бетон е особено изрисувано от знаковия актьор ТиериНоар и по-рано през януари то бе част от изложбата „ Изкуство на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство “, с която фондация „ Пловдив 2019 “ даде старт на столица на културата. Артистът оставя и персоналното си обръщение към града и страната ни, което гласи: „ Послание към бъдещите генерации – дано не повтаряме грешките на предишното. “ Инициативата е на фондация „ Пловдив 2019 “ и част от заключителните събития в годината на купата.
В началото на 2019-а единствената пътуваща сбирка с 30 рисунки върху частите бетон остана в центъра на града три месеца, и бе прегледана от хиляди туристи и посетители. Пловдив бе първият в Европа, в който се появи изложбата в навечерието на годишнината от " Европа без граници ".
Фрагментът е с височина 3,60 метра и тежи 2,5 тона. Той ще остане пред изложба „ 2019 “ и след това ще се трансформира в основа за основаването на паметник, честващ Свободата на Нова Европа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР