В главната роля ще се превъплъти яркото сопрано Даниела Караиванова,

...
В главната роля ще се превъплъти яркото сопрано Даниела Караиванова,
Коментари Харесай

Едно от върховите постижения на оперното изкуство ще представи Русенска опера

В основната роля ще се превъплъти яркото сопрано Даниела Караиванова, на която бе присъдена премията " Кристална лира " за 2021 година, точно за пресъздадения облик на Лучия ди Ламермур.

А гостът от Италия, гласовитият тенор Родриго Тросино, ще чуем като Едгардо ди Равенсууд.

На диригенския пулт ще застане също италианец - Маестро Алфонсо Тодиско.



Операта на Гаетано Доницети е характерен образец за италианския вокален жанр belcanto, който може да бъде овладян от опитни майстори-певци. Такива са и солистите, които сформират креативния екип на постановката на Русенската опера. Режисурата на международния бас Орлин Анастасов предлага необикновени и истински гледни точки към драматургичния материал на „ Лучия ди Ламермур “. Те са на първо място носители на изтънчен усет и хубост. Така тази режисура на Русенската опера декларира и пази ново високо изпълнителско и естетическо равнище, съизмеримо с упоритостите на най-авторитетните европейски оперни театри. Продукцията построява впечатляваща визия със стилна сценография, фон и костюми, дело на Денис Иванов, които кореспондират с епохата на действието. Играта на светлини и сенки, контрастите и хармонията сред цветове и форми основават кинематографично чувство за развиването на театралното деяние.
Хормайстор на спектакъла е Стелиана Димитрова - Хернани.

В функциите ще видите и чуете още:
Добромир Момеков като Лорд Енрико Аштън. Лорд Артуро Бъклоу ще бъде показан от Борис Луков. В Алиса ще се превъплъти Петя Цонева, Раймондо ще е Момчил Миланов, а Нормано – Теодор Петков.

Билети на каса Опера и на
https://www.ruseopera.com/
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР