В гласуването участваха 162-ма депутати, от които 100 бяха "за",

...
В гласуването участваха 162-ма депутати, от които 100 бяха "за",
Коментари Харесай

КФН ще се самофинансира чрез такси

В гласуването участваха 162-ма депутати, от които 100 бяха "за ", 22 - "против ", а 40 се въздържаха. Част от измененията са свързани с обезпечаване на бюджетна обезпеченост на КФН.

Предвижда се финансирането да става посредством такси, които се събират при реализиране на пълномощията на комисията.

В закона е записано, че размерът на възнагражденията на чиновниците на КФН не следва да е по-нисък от съответния размер на възнагражденията на чиновници от поднадзорните на КФН лица.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия съобщи, че ще се въздържат при гласуването и сред първо и второ четене ще упорстват за промени. Според Гечев чиновниците на КФН би трябвало да имат висше икономическо или юридическо обучение, което да е най-малко на ниво магистър. Не сме съгласни в Комисията да работят хора, които са приключили други специалности, уточни той.

Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия добави, че измененията ще създадат заплатите на чиновниците доста високи. Той се съгласи, че отговорностите на комисията са високи, само че отговорностите на ръководителя на Народното събрание, премиера и президента също били огромни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР