В германския град Лайпциг предстои напрегната вечер, тъй като демонстранти

...
В германския град Лайпциг предстои напрегната вечер, тъй като демонстранти
Коментари Харесай

Левицата в Германия започва протести в Лайпциг заради инфлацията

В немския град Лайпциг следва напрегната вечер, защото стачкуващи от опозиционни политически лагери провеждат демонстрации в центъра на града, заяви ДПА.  

Германската крайнолява партия " Левите " дефинира днешния ден за така наречен " гореща есен " на митинги против енергийната и обществена политика на държавното управление.

Цените на силата и инфлацията съставляват заплаха за демокрацията в нашата страната, показа за ДПА депутатът от " Левите " Сьорен Пелман.

Той съобщи, че до 4000 души са регистрани да вземат присъединяване в демонстрацията, която ще стартира в 19:00 ч. локално време.

По същото време крайнодясната група " Свободни саксонци ", дружно с други десни придвижвания, ще проведат контрадемонстрации в източния град. В центъра на града са планувани общо шест демонстрации, а седма от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " е оповестена да се състои в източен квартал на града, заяви немския таблоид " Билд ".

Германското държавно управление през вчерашния ден разгласи трети пакет от ограничения за облекчение на финансовата тежест върху жителите и фирмите в изискванията на висока инфлация.

Лидерката на " Левите " Янине Вислер подлага на критика пакета, наричайки го " непълен ", и упорства за таван на цените на силата, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР