В германския град Аахен се събраха над 10 000 ученици

...
В германския град Аахен се събраха над 10 000 ученици
Коментари Харесай

10 000 ученици се събраха на климатичен протест в Аахен

В немския град Аахен се събраха над 10 000 възпитаници от 16 страни и стачкуваха спокойно за запазване на околната среда. В техния митинг за първи път дружно се включват деятели от разнообразни страни. Досега митингите на учениците, въодушевени от шведката Грета Тунберг, бяха районни начинания, които обаче към този момент прерастват в европейско придвижване.

Това събитие е измежду водещите в Германия през днешния ден. В митинга учениците се включиха дружно с придвижване, което има за цел да блокира потреблението на въглищата като енергиен източник. Затова крайната им точка беше най-големият европейски регион за рандеман, в провинция Северен Рейн-Вестфалия. С осъзнато опълчване против право и закон желаят да реализират незабавна възбрана на въглищата.

Усещането за общественост е огромно, а както и борбеният дух, тъй като всички споделяме една цел. времето ни се изплъзва. Климатът би трябвало да се избави в този момент.

Полицията е готова с многочислени елементи в региона на въгледобива. Служителите на реда се виждали всичко и са в очакване на всичко- окупация на багери, релси или други уреди.

Предупредихме за вероятни закононарушения, които могат да зародят поради гражданско непокорство. Направихме го ясно. Следим и обществените мрежи.

Енергийният тръст РВЕ, който обработва региона приканва към успокоение. Протестите не престават и на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР