В германския футболен клуб РБ Лайпциг не очакват финансови проблеми

...
В германския футболен клуб РБ Лайпциг не очакват финансови проблеми
Коментари Харесай

В РБ Лайпциг нямат притеснения за финансите си след смъртта на спонсора Дитрих Матешиц

В немския футболен клуб Република България Лайпциг не чакат финансови проблеми след гибелта на притежателя на компанията " Ред Бул " и съосновател на тима Дитрих Матешиц. "

Не чакам и не се опасявам от някаква смяна в поддръжката от " Ред Бул ". Ще продължим работата тук със същата пристрастеност и мотивация в бъдеще. " Компанията, цялата спортна конструкция е по този начин основана, че мъчно би се поддала на какъвто и да е напън – външен или вътрешен ", съобщи през днешния ден пред " Шпорт Билд " основният изпълнителен шеф на клуба Оливер Митцлаф. 

Матешиц умря на 22-и октомври на 78 години след дълго боледуване. Той основава компанията за енергийни питиета " Ред Бул " през 1984-та година дружно с тайландския предприемач Чалео Йовидия, а продуктите им стават бързо известни в целия свят. От началото на 21-ви век обаче Матешиц влезе мощно в спорта и стартира да влага съществено. Компанията се трансформира в същинска спортна империя с тимовете във Формула 1 Ред Бул и Алфа Таури, хокейният отбор Ред Бул Мюнхен и много футболни тимове по целия свят. Най-популярни са немският Република България Лайпциг и австрийският Република България Залцбург, само че също по този начин сериозна тежест в Америка имат Ню Йорк Ред Бул и бразилския Република България Брагантино.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР