В германските градове бяха разположени хиляди полицаи, които са в

...
В германските градове бяха разположени хиляди полицаи, които са в
Коментари Харесай

Германските власти нащрек за насилие по време на първомайски масови прояви

В немските градове бяха ситуирани хиляди служители на реда, които са в подготвеност преди предстоящите по-късно демонстрации в цялата страна по случай Първи май, съобщи ДПА.
Масови акции ще проведат както крайнолеви, по този начин и крайнодесни. Общият брой на митингите и шествията ще е към 20.

Конфедерацията на немските профсъюзи Де Ге Бе (Deutscher Gewerkschaftsbund DGB) организира главния си протест в обичаен жанр в Хамбург под лозунга " Бъдещето ни е взаимност ". Вниманието обаче е концентрирано към други митинги, които може да бъдат съпроводени с принуждение.

Над 5000 служители на реда ще са по улиците на Берлин, където предходната година митингите на този ден бяха съпроводени с принуждение, изключително след смрачаване.

Тази година протестиращите против COVID-ограниченията, мнозина от които са от крайната десница, се чака да се съберат паралелно с нормалните манифестации на крайнолеви.

Властите в Берлин чакат до 10 000 души да вземат участие на шествие на левицата, което стартира в 18 ч.

Предизвикателство е и вечерният час, въведен в границите на ограниченията против ковид.

В следобедните часове се чака и проява на групировката " Кверденкен " ( " Нестандартно мислене " ), която се опълчва на държавната тактика против ковид.

Говорителят на полицията Тило Каблиц сподели за ДПА, че в столицата ще бъдат трансферирани чиновници на реда от цялата страна. Полицията има право да разтурва демонстрации, в случай че участниците не съблюдават отдалеченост и не носят маски, съобщи ТАСС.

През последните години първомайските акции на крайнолевите в берлинския квартал Кройцберг приключват със стълкновения с полицията. Най-сериозните вълнения избухнаха през 1987 година. Тогава радикални детайли изгориха десетки коли, разрушиха супермаркети, подпалиха метростанция. Полицията съумя да освободи региона от хулигани чак на 3 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР