В Германия Зелените и либералите започнаха предварителни разговори за влизане

...
В Германия Зелените и либералите започнаха предварителни разговори за влизане
Коментари Харесай

Зелените и либералите в Германия водят предварителни разговори за коалиция

В Германия Зелените и либералите започнаха предварителни диалози за влизане в коалиция. Остава отворен въпросът дали тяхното присъединяване в кабинета ще е с канцлер от победилата на изборите социалдемократическа партия или от втората политическа мощ, консервативния блок ХДС/ХСС.

Изненадващо още нощес ръководителите на Зелените Аналена Бербок и Роберт Хабек са разговаряли с водача на либералите Кристиян Линднер и генералния секретар на партията Фолкер Висинг. Днес договарянията не престават в опит да се изгладят несъгласията сред двете по-малки партии.

Различията им са главно за метода, по който Германия би трябвало да се трансформира в климатично неутрална стопанска система, както и във финансовата политика. Либералите изрично отхвърлят повишението на налозите за финансиране на климатичните промени.

В обществените мрежи четиримата участници в предварителните диалози разгласиха по едно и също време фотография в положително въодушевление и коментар, че „ търсят и намират “ общи позиции.

„ Ние представляваме огромната група гласоподаватели, които са срещу статуквото”, написа Линднер, считан за най-вероятния идващ финансов министър.

Загубилите изборите консерватори към момента не са се отказали от опцията да оглавят кабинет, също със Зелените и либералите. Младежката организация на Зелените обаче съобщи, че е изрично срещу подобен формат.

В същото време пораства вътрешнопартийната рецензия към претендента на консерваторите за канцлер Армин Лашет, упрекван за най-слабия избирателен резултат в историята на Федералната република.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР