В Германия влиза в сила закон за легализация на канабиса.

...
В Германия влиза в сила закон за легализация на канабиса.
Коментари Харесай

В Германия влиза в сила закон за легализация на канабиса

В Германия влиза в действие закон за заверка на канабиса. Той ще контролира притежанието и развъждането на канабис, който провокира дискусия в немското общество.

Според новите правила жителите на Германия на възраст над 18 години имат право да имат не повече от 25 грама канабис на улицата за лична приложимост. Вкъщи е разрешено да отглеждате не повече от три храста канабис или да имате най-много 50 г канабис за лични потребности. Сега растението е отстранено от листата на неразрешените субстанции.

Вече може да се пуши канабис на публични места, само че е неразрешено наоколо до деца, младежи, както и наоколо до детски градини, учебни заведения, детски и спортни площадки, както и на пешеходни зони денем. От юли вторият стадий на заверка ще разреши на следените от страната общества за канабис да отглеждат канабис при строги условия и да популяризират опиата на членове на такива организации. В същото време законът планува ограничения за попречване на пристрастяването към канабиса.

Частичната заверка на канабиса през 2021 година беше включена в съдружното съглашение на Социалдемократическата партия на Германия, Зелените и Свободната демократическа партия. Здравният министър Карл Лаутербах съобщи, че влезлият в този момент в действие закон е насилствена мярка. Според него това ще разреши на страната да отбрани жителите от по-опасните смеси за пушене и други опиати, които се популяризират безотговорно на черния пазар.

Опозицията, федералните държавни управляващи и разнообразни организации се опълчиха на легализирането на канабиса, вярвайки, че новите правила ще се отразят отрицателно на битката с престъпността.

Източник – ТАСС/ Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР