В Германия вирусът SARS-CoV-2 към 1 ноември е открит при

...
В Германия вирусът SARS-CoV-2 към 1 ноември е открит при
Коментари Харесай

Германия изнемогва: Всяка 10-а болница е претоварена с пациенти

В Германия вирусът SARS-CoV-2 към 1 ноември е открит при 532 930 души, 10 481 пациенти са умряли.
Над 4000 бойци от Бундесфера оказват помощ за битката с пандемията. 38 от почти 400 здравни служби оповестяват, че са претрупани, съобщи „ Дойче Веле”.
Близо 10% от здравните заведения в Германия (38 от към 400) са уведомили института Робърт Кох (RKI), за своето претоварване заради пандемията.Тези данни бяха оповестени от RKI през днешния ден.
Към 20 октомври институтът е получил към 22 такива заявки, които според от натовареността на здравните отдели могат да бъдат разграничени в три категории. Основните компликации са свързани с следене на контакти със инфектираните и други ограничения за отбрана против ковид.
Междувременно немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в изявление за RTL, че съвсем 4000 бойци от Бундесфера оказват помощ в битката с пандемията. "Ние оказваме помощ на всяка втора здравна работа ", сподели тя. Задачите на военните включват, inter alia, следене на разпространяването на инфекцията, осъществяване на проби и работа в домове за възрастни хора и инвалиди. Като цяло броят на контингента, наименуван „ Помощ в битката против ковид “ доближава 15 000 души.
В Германия вирусът SARS-CoV-2 към 1 ноември е открит при 532 930 души, 10 481 пациенти са умряли. Властите разпоредиха въвеждането на гладко блокиране в цялата Федерална Република Германия от през днешния ден, написа БГНЕС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР