В Германия смъртните случаи на деца и младежи във връзка

...
В Германия смъртните случаи на деца и младежи във връзка
Коментари Харесай

Потвърдено: Децата са много по-слабо застрашени от Ковид-19

В Германия смъртните случаи на деца и младежи по отношение на Ковид-19 се наблюдават с изключително внимание. Институтът " Роберт Кох " ревизира всеки един от тях. До този миг в страната има общо 47 умряли на възраст сред 0 и 19 години.

В 32 от тях става въпрос за деца и младежи със съпътстващи болести, се споделя в публично мнение на " Роберт Кох ", оповестява Дойче веле.

През първите три седмици на 2022 година от института са записали под четири смъртни случая при девойките и под четири при момчетата до 20-години. Формулировката " под четири " се употребява поради отбраната на персоналните данни и може да значи един, двама или трима умряли.

Какво споделят данните от лечебните заведения

Децата и младежите не престават да карат доста по-леко болестта спрямо всички останали възрастови групи. Освен това доста от приетите в болница пациенти, инфектирани с ковид, са постъпили в болница заради други недоволства.

При половината от тях инфекцията е била открита инцидентно при наложителното тестване за новоприети пациенти.

В детските отделения на Университетската болница Шлезвиг-Холщайн да вземем за пример сега на стационарно лекуване има " повече деца с Ковид-19, в сравнение с поради Ковид-19 ", споделя пред обществено-правната телевизия АРД представител на болничното заведение. Тенденцията удостоверява и шефът на Клиниката за детска и младежка медицина към Университетската болница в Хамбург-Епендорф проф. Юн О:

" Броят на децата и младежите с Ковид-19, признати на лекуване в клиниката, продължава да е доста невисок ",

споделя той. По думите му, през последните две седмици броят им се е нормализирал и сега няма повишаване. Най-малките деца биват одобрявани, с цел да се следи положението им за 24 до 48 часа, прецизира той.

" Няма индикации за тежко протичане на заболяването "

Германското сдружение за педиатрична инфектология (DGPI) и Дружеството за детска и младежка медицина (DGKJ), които събират данните от детските клиники в цяла Германия, също регистрират, че огромна част от хоспитализациите с ковид не са поради Ковид-19, а поради други болести или незабавни слуачи. Това се отнася да вземем за пример за над една трета от приетите в болница деца и младежи под 20 години в интервала 24 януари - 13 февруари 2022. Тази информация се базира на данните от над 80 детски клиники и непрекъснато се опреснява.

Педиатърката от Университетската клиника във Франкфурт на Майн Хенриете Рудолф твърди, че няма признаци за това, че при пациентите в детска възраст Омикрон води до по-тежко протичане на заболяването, в сравнение с при предходните разновидности на ковид.

Изключение вършат " децата с рискови болести, които могат да причинят тежко протичане ", прибавя тя.

" При децата и младежите рискът да се разболеят от Ковид-19 е доста по-нисък, в сравнение с при възрастните хора ", безапелационен е и проф. Юн О от клиниката в Хамбург-Епендорф. По-малка е също и вероятността от затруднения след заразяване с Омикрон, в сравнение с при заразяване с Делта, прибавя той. Въпреки това не е изключено и при деца и младежи да се стигне до по-тежко протичане на заболяването, прибавя професорът.

От началото на пандемията до момента в Германия има 41 регистрирани смъртни случая на деца под 18 години, споделя представителят на Професионалния съюз на детските и юношески лекари (BVKJ) Якоб Маске. За съпоставяне: за това време умрелите възрастни в страната са 120 000.

Той прибавя, че има регистрирани 688 случая на деца с PIMS (мултисистемен инфекциозен синдром), само че всички те към този момент са изцяло оздравели. Има и случаи на пост Ковид синдром, само че процентът на засегнатите деца е под 9% и се разграничава в другите проучвания.

Добрата вест e, че недоволствата при пост Ковид при децата отшумяват след към четири седмици. Случаите на дълготрайни признаци са извънредно рядко срещани.

При разновидността Омикрон рискът за децата и младежите в допълнение е измършавял. А тежките протичания на заболяването в тази възрастова група са изключителна необичайност, акцентира Якоб Маске.
ТЕМА преди 2 часа 921 преди 2 часа 1961 преди 3 часа 1218
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР