В Германия са в шок и объркване от отказа на

...
В Германия са в шок и объркване от отказа на
Коментари Харесай

Зеленски унижава Германия от страх да не чуе истината

В Германия са в потрес и комплициране от отхвърли на Зеленски да одобри немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в Киев поради „ неправилни връзки с Русия “. В същото време в самата Русия отношението към Щайнмайер също е доста комплицирано. Защо президентът на Германия в действителност е недолюбван в Москва и Киев, макар обстоятелството, че самите германци са възхитени от него?

„ Това е объркващо “. С тези думи немският канцлер Олаф Шолц разяснява отхвърли на украинската страна да посети своя съпартиец Франк-Валтер Щайнмайер поради " връзки с Русия " и " мрежата от контакти с Москва ".

Вместо Щайнмайер, украинците " нетърпеливо " чакаха самия Шолц да обсъдят с него доставката на тежки оръжия, само че към този момент Шолц също няма да отиде в Киев и не е единственият, който е " комплициран " - мнозина в Германия, меко казано, също, в случай че се съди по реакциите в медиите и блоговете.

Украйна и неразбиране - това към този момент е дружно за германеца. Там енергично симпатизират на украинците и даже персонално се възхищават на Зеленски, само че в тази ситуация с германците Киев постоянно нарушава съществени дипломатически правила и обикновени правила за благовъзпитание.

Вземете да вземем за пример украинския дипломат Андрий Мелник - " дръвник под маската на посланик " - е тестване за немските нерви.

В същото време Щайнмайер е в действителност почитан човек в Германия, за който (с някои запаси, само че за тях по-долу) даже ни е жалост - Украйна унищожи живота и кариерата му, принуждавайки го да се оправдава пред страната и света за самото „ отношение към Русия “, което той прояви до 24 февруари 2022 година

Президентският пост в Германия е почетна пенсия за положителните хора, минимални отговорности, никакви пълномощия. След като се попариха на Хитлер, германците се „ стиснаха “ в друга посока, лишавайки първия човек от всякаква действителна власт: дано пътува из страната, да се снима с децата, да философства, в случай че желае. Общо взето си заслужена отмора.

Щайнмайер я заслужаваше. Неговият професионален път, в случай че някой в Руската федерация в този момент се интересува от него, може да бъде изследван в „ Уикипедия “ и ние ще подчертаем единствено някои от „ щрихите на портрета “, нужни, с цел да разберем какво отличава този човек от масата немски политици и му обезпечава национална обич.

Първо, това е неговият работен генезис, макар обстоятелството, че този почитан мъж към момента е роден във Федерална Република Германия, а не в Германска демократична република. Щайнмайер не принадлежи към елита по рождение, само че откакто става лекар по право, той отива първо в науката, а по-късно в обществената администрация - и в последна сметка стига до поста формален държавен глава.

Второ, изкачването му до върховете на властта беше точно негова заслуга, а не заслуга на партията. Щайнмайер се причислява към ръководещата сега Социалдемократическа партия малко откакто навършва пълноправие и ѝ дава съвсем половин век, само че всъщност е редови член до края на първия мандат на Ангела Меркел, когато внезапно става първи заместник-председател, а скоро и ръководител на ГСДП - партийците вземат решение, че точно той би трябвало да поведе социалдемократите на изборите и да даде борба на " стоманения канцлер ".

ГСДП загуби тези избори опустошително - партийната политика остава слабото място на Щайнмайер. За него, интелектуалец и чаровник, националното равнище е по-хармонично: Щайнмайер е бил вицеканцлер в продължение на две години, външен министър в продължение на осем години и като длъжностно лице той е по-долу по известност единствено на един човек - самата Меркел и даже тогава не постоянно.

И точно Меркел в последна сметка го номинира за президент, макар че принадлежат на съперничещи си, частично даже антагонистични партии. В резултат на гласоподаване от доста разнообразни хора във Федералното заседание (специален краткотраен орган на властта, който избира президента на Германия), Щайнмайер завоюва 931 гласа от 1260, което не е надалеч от върха.

Но да се върнем към връзките му с Русия. И в президентството, и като външен министър Щайнмайер в действителност се застъпваше за съдействие с Руската федерация, а през 2016 година направи изказване, което провокира същински скандал: той разкритикува ученията на НАТО покрай съветските граници.

„ Това, което не би трябвало да вършим в този момент, е да ескалираме обстановката със мощно дрънкане на оръжия и военни крясъци. Който си мисли, че символичните танкови паради по източната граница на Алианса покачват сигурността, лъже “, акцентира шефът на немското външно министерство.

Като се имат поради причините, употребявани от Владимир Путин осем години по-късно, обяснявайки нуждата от специфична интервенция в Украйна, в този момент би си коствало да попитаме критиците на Щайнмайер в какво е бъркал тогава, само че няма кой да го направи. Самият Щайнмайер се държи по този начин, като че ли е бъркал през всичките тези години. Той неудобно се извинява, пробва се да бъде „ ястреб “, дава обещание тежки времена за германците и непрестанно приказва за нуждата от поддръжка на Украйна – което в този момент го унижава по най-неблагодарен метод.

Да го кажем отново - неблагодарно. От икономическата война, която западните страни водят против Русия, Германия в безусловно изражение ще пострада (и към този момент страда) най-вече – поради извънредно многочислените стопански връзки с Руската федерация, които в този момент се прекъсват онлайн.

А при положение на отвод от съветски газ, което вършат Съединени американски щати и техните лакеи в Европейски Съюз като поляците, Германия ще се сблъска с спомагателен спад в производството с 220 милиарда евро - това е сравнимо със загубите, понесени от Украйна.

Иронията на обстановката е, че отношението към Щайнмайер, който в Украйна и Германия е упрекван в непростима мекост, е сложно в политическия хайлайф на Русия. Неговият градивен метод към взаимно водене на каузи е приет, само че през годините на взаимна работа се оформиха два огромни политически казуса, първият от които, ще предположим, към този момент „ боли “, а вторият „ сърби “.

През август 2008 година Щайнмайер интензивно се намеси в спора с Грузия, искайки да го прекратят допустимо най-скоро. В прочут смисъл той зае неутрална позиция – само че тъкмо по времето, когато за Русия беше извънредно значимо да откри схващане на Запад. За Москва обстановката с експанзията на Саакашвили против Южна Осетия и убийството на съветски миротворци беше безусловно транспарантна - и на фона на офанзивите от Вашингтон и Лондон тя имаше право да желае съответна оценка от най-малко подобен значим сътрудник като Берлин. Не прозвуча подобен.

Що се отнася до по-релевантното изказване, през 2014 година Щайнмайер от страна на Германия действаше като поръчител за съглашение сред Янукович и опозицията, съгласно което Майданът трябваше да се разпръсне и в страната да бъдат оповестени предварителни избори. След това в Киев стартира кървава каша, Янукович избяга - и Германия всъщност се отхвърли от ролята си на поръчител, говорейки в духа, че нещата не може да се върнат обратно.

Крим, Донбас, специфична интервенция - всичко това са следствията от обстоятелството, че през 2014 година украинската съпротива отхвърли рационален компромис, а германците и други гаранти го позволиха, признавайки резултатите от преврата.

Само заради тази причина киевските управляващи не трябваше да отхвърлят на Щайнмайер да го одобряват, изключително откакто в този момент би трябвало да се стигне до Киев от Полша със специфичен трен. Но Зеленски и екипът му с всеки минал ден стават все по-надути от осъзнаването на личната си значителност (за което, апропо, са отговорни и самите европейци, които споделят на украинците какъв брой са героични). Те не считат за належащо да беседват с президента на Германия, който направи толкоз доста за тях, защото той има дребни пълномощия и не взема решенията по отношение на доставката на оръжие.

Балтийските президенти нямат доста по-голям престиж, само че Зеленски се радва да ги види – доста го ласкаят и дават обещание да ги причислят към Европейски Съюз, а и той може да има нещо като алергия към Щайнмайер. С други думи, Зеленски, който заобикаля диалог със Щайнмайер, може да бъде свестен.

Факт е, че след единствената среща на Зеленски с Владимир Путин в границите на Нормандския формат през 2019 година, новият (тогава) президент на Украйна получи един тип „ домашна работа “, без която беше невероятно да се напредне по пистата на Донбас. Москва, Берлин и Париж упорстваха за утвърждение на по този начин наречената формула Щайнмайер - процедурата за осъществяване на точките от Минското съглашение, препоръчана от ръководителя на немското външно министерство.

Първо, специфичният статут на Донбас в конституцията и прошка, по-късно избори и едвам по-късно прекачване на контрола върху границата сред Русия и републиките Донбас на украинските граничари. След известно време новият хетман реши да не прави нищо от това и в действителност отхвърля да извърши Минските съглашения. Какво докара до днешното състояние.

Имайки поради нажежаването на пристрастеностите в Украйна поради „ формулата на Щайнмайер “, Зеленски може да извърши и други нападки към госта. А гостът от своя страна би могъл да попита Зеленски какво тъкмо не му харесва във формулата му, която подсигурява мир и териториално единение на Украйна, за което тя може единствено да мечтае в този момент?

Жалко, че Щайнмайер в никакъв случай няма да попита това – тъй като му отхвърлиха да бъде признат в Киев. Германците са наказани на загуби и унижения от Украйна тъкмо до момента в който са подготвени да одобряват политиката, която Съединени американски щати им постановат.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР