В Германия, прокуратурата е издала заповед за арест на седем

...
В Германия, прокуратурата е издала заповед за арест на седем
Коментари Харесай

Арести на неонацисти в Германия

В Германия, прокуратурата е издала заповед за арест на седем неонацисти от Саксония и Бавария. Те са подозирани в основаването на дясноекстремистка група, нарекла се многозначително " Революция Кемниц ". Според събраните от проверяващите данни мъжете са от средите на неонацистите, скинарите и футболните хулигани. С арестите е осуетен плануван от тях атентат за Деня на обединяването. В сряда Федералната република чества националния си празник. Точно тогава са възнамерявали да нападат чужденци с полуавтоматични оръжия.

Германското държавно управление в продължение на две седмици беше парализирано от спор дали през август в източния немски град Кемниц се е стигнало до гонене на чужденци. Сега излиза наяве, че неонацисти са основали терористична група там. Формалният мотив - непредумишленото ликвидиране на немец. Шестима са арестувани през днешния ден, а седмият към този момент е бил в ареста.
Фрауке Кьолер, представител на Федералната прокуратура: Данните сочат, че обвинените са се събрали за атентати освен против чужденци, само че и против инакомислещи политици. Планирали са да се снабдят с огнестрелни оръжия. Готвели са офанзиви на 3 октомври, за които са упражнявали на 14 септември.
Арестите и разкритията в навечерието на националния празник работят като гърмеж. След събитията в някогашния Карл-Маркс-щадт, шефът на вътрешното разузнаване омаловажи дясноекстремистките произшествия там. В следствие беше освободен. Вътрешният министър, който в началото го отбрани, в този момент е безапелационен:
Хорст Зеехофер, вътрешен министър на Германия: Положението е доста съществено, другояче правораздаването и полицията нямаше да работят. Това показва убеждението ни за нулева приемливост към десните радикали и екстремисти.
В подтекста на днешните събития депутати в Бундестага напомнят, че на неонацистките демонстрации в Кемниц излизаха и представители на " Алтернатива за Германия ". Партията сега е втора в анкетите, след консерваторите на Ангела Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР