В Германия нападнаха остро играта на Рома след снощния полуфинал

...
В Германия нападнаха остро играта на Рома след снощния полуфинал
Коментари Харесай

В Германия беснеят към играта на Моуриньо и Рома: Това е отвратително и срамно, те нямат нищо общо с футбола

В Германия нападнаха остро играта на Рома след снощния полуфинал сред италианците и Леверкузен, приключил при нулево тъждество. Воденият от Жозе Моуриньо отбор удържа нулевия хикс като посетител след извънредно отбранителна игра и бавене на времето, което провокира гнева на германците.

Карим Демирбай от състава на Леверкузен съобщи: " Срамно е, че сходен жанр на игра може да бъде заплатен на полуфинал на такова високо равнище. Това е горчиво, доста горчиво. Също и за футбола. Но би трябвало да поздравим нашия противник. Те реализираха задачата си по един непоносим метод ”.
 Моуриньо класира Рома на втори следващ европейски край Моуриньо класира Рома на втори следващ европейски край
Съотборникът му Надим Амири също приказва след мача: “Съсипан съм. Не заслужавахме да бъдем отстранени от тим, който няма нищо общо с футбола. Чудя се по какъв начин е допустимо, по метода, по който играха през днешния ден и предходната седмица? Това не е футбол. За тим като този да е на финала е безумство ".

Спортният шеф на Леверкузен Симон Ролфес също остро разкритикува стила на футбол на Жозе Моуриньо. " След всеки удар във вратата им, на земята лягаше още един състезател, който трябваше да бъде изнесен с носилка, тъй като беше “много ” контузен. Мисля, че всички, които бяха на стадиона през днешния ден, пожелават на Севиля шанс на финала. Тъжно е, че този метод на игра води до триумфи ", съобщи той.

Специалистите в Германия също показаха негодуванието си от играта на Рома. Пред RTL легендата на немския футбол Лотар Матеус съобщи: “На Световното състезание сигурно този мач щеше да има 20 минути продължение. Рома се стремеше единствено към едно нещо - да бави ”.  Бившият немски национал Щефан Фройнд добави: “Това, което направиха от Рома, беше чисто неспортсменство. На процедура през цялото второ полувреме тимът на Жозе Моуриньо се опитваше да бави времето ”.

Статистиката в мача е красноречива - домакините са отправили общо 23 удара срещи единствено 1 за Рома, като римските “вълци ” приключиха без прецизен удар против 6 такива за германците. Съотношението в корнерите за “аспирините ” пък бе 5-1, а голямата част от притежанието на топката също бе за отбора на Чаби Алонсо. Играта на Рома сигурно не се е харесала на феновете на красивия футбол, но  други пък  биха контрирали, че футболът е игра на голове и в последна сметка задачата оправдава средствата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР