В Германия на 1 милион души на година загиват около

...
В Германия на 1 милион души на година загиват около
Коментари Харесай

Никога не правете тези ганьовски номера на пътя в Германия: Ще си изпатите заслужено

В Германия на 1 милион души на година умират към 37. В България съвсем три пъти повече - към 90.

Неспазването на закона във всичките му сфери - от карането без колани и под влияние на алкохол, високата скорост до корупцията са основните убийци в България.

В Германия има строги наказания, в случай че употребявате системи, които ви известяват къде има инспекции.

Приложението Waze може да ви коства солидна сума.

При това санкцията важи, в случай че се употребява не от вода, а от някои от навигаторите му в колата.

Наскоро обаче висшият областен съд в Карлсруе излезе с решение, че приложенията за камери за скорост са неразрешени даже за приложимост от пасажери в съответния автомобил, съобщи. Така по силата на решението санкция в размер на 75 евро би могъл да отнесе и пътник. Според немския юрист Уве Ленхарт униформените имали право да наложат глоба единствено в случай че приложение като Waze е задействано на смарт телефона или инфотейнмънт системата – само че не и в случай че просто е конфигурирано.

Ако въпреки всичко желаете да знаете къде биха могли да ви снимат за превишена скорост, преди да тръгнете, вид е да ревизирате къде по маршрута са „ клопките “ – и да отпечатате местоположенията им на лист.

В Германия не очаквайте водачите от насрещния трафик да ви предизвестяват за съществуване на мобилна камера със „ светлинен клаксон “ – защото това също е наказуемо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР