В Германия, като част от мерките за пестене на газ,

...
В Германия, като част от мерките за пестене на газ,
Коментари Харесай

Германия пуска в експлоатация топлоелектрически централи на въглища

В Германия, като част от ограниченията за икономисване на газ, се рестартира първата топлоелектрическа централа на въглища, която към този момент беше затворена, оповестява Федералната организация за мрежова инфраструктура.

Електроцентралата Mehrum в Долна Саксония, благосъстоятелност на чешкия тръст EPH, е първата електроцентрала, която ще бъде реактивирана, откакто федералното държавно управление одобри законодателни промени в средата на юли, които разрешават реактивирането на към този момент затворените въглищни и петролни електроцентрали до края на следващата година, когато се чака да реализира висока степен на самостоятелност от газ от Русия.

Електроцентралата Mehrum спря да работи през декември предходната година и е част от по този начин наречените енергийни запаси, които могат да бъдат задействани при положение на повреда.

Според управлението на тази 690-мегаватова електроцентрала производството на електрическа енергия може да стартира “всеки момент”.

Целта на връщането на въглищните централи е да се понижи потреблението на газ. Финансовият министър Кристиан Линднер (ЛДП) счита, че газът би трябвало да се пести за потребностите на семействата и индустрията през идната зима, вместо за произвеждане на електрическа енергия.

„ Не би трябвало да разрешаваме газовата рецесия да се трансформира в рецесия с доставките на електрическа енергия “, сподели Линднер=

Той, както и християндемократическата съпротива, упорстват и за опазване на останалите три атомни централи в употреба.

Министърът на стопанската система и енергетиката Робърт Хабек счита, че при производството на електрическа енергия би трябвало да се изостави газът “където е възможно”.

През 2018 година, като част от дълготрайната битка против изменението на климата, последното държавно управление реши да се откаже изцяло от въглищата като енергиен източник най-късно до 2038 година

Компаниите, които ръководят други въглищни централи, също оповестиха стартирането в употреба на своите централи.

Според оценките на анализаторите си коства енергийните компании да рестартират централите поради високата цена на електрическата енергия и достатъчното количество въглища на международния пазар.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР