В Германия има недостиг на болнични легла за деца, съобщава

...
В Германия има недостиг на болнични легла за деца, съобщава
Коментари Харесай

Недостиг на детски болнични легла в Германия


В Германия има дефицит на болнични кревати за деца, оповестява Агенция Франс Прес.

След две години на коронавирус пандемията, в няколко европейски страни се следи внезапно нарастване на случаите на бронхиолит. Ситуацията е изключително тежка през тази година, защото новородените и бебетата за първи път са изложени на респираторно-синцитиалния вирус (RSV), който постоянно предизвиква бронхиолит.

Екипът за педиатрични грижи в болница " Свети Йосиф " в Берлин се бори да се оправи с напора с по-малък брой чиновници от всеки път. Обикновено болничното заведение разполага с 80 кревати за заболели деца. Но заради дефицит на личен състав сега могат да се употребяват единствено 51.

Дори в отделението за интензивни грижи се постанова да бъдат отстранени леглата, а останалите 18 са заети. Медиците постоянно откриват, че нямат място за нови пациенти и се постанова да се обръщат към други лечебни заведения. Много от болните деца даже би трябвало да бъдат превозени с хеликоптер до по-отдалечени райони, като североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания и крайбрежната провинция Долна Саксония.

По данни на здравния институт " Роберт Кох " през предходната седмица 9,5 милиона души в Германия са били наранени от някакво респираторно заболяване във всички възрастови групи в страна с 84 милиона поданици.

Числото е много по-високо от това през същия интервал на 2021 година и е по-високо от пика на грипната зараза през 2017-18 година Според Федералната статистическа организация понастоящем в Германия има 18 000 болнични кревати за деца, което е по-малко от 25 000 през 1995 година
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР