В Германия е предотвратен държавен преврат, съобщиха правоохранителните органи на

...
В Германия е предотвратен държавен преврат, съобщиха правоохранителните органи на
Коментари Харесай

Търсят “руска следа” в организирането на държавния преврат в Германия

В Германия е предотвратен държавен прелом, оповестиха правоохранителните органи на страната. Съобщава се, че пучът е бил сякаш квалифициран от принц от остарял немски жанр, който е поддържал връзка с Москва. Сред арестуваните е и някогашен народен представител в Бундестага от “Алтернатива за Германия ”. Какво се крие зад изказванията на немската полиция за подготовка на държавен прелом, освен това съществуването на „ съветска диря “.

Германската полиция стартира в сряда огромна интервенция против десни екстремисти. Те са обвинени в подготовката на държавен прелом. Според органите на реда арестуваните са принадлежали към неонацисткото придвижване на " Райхсбюргерите ", които са подготвяли нахлуване против постройката на Бундестага в Берлин и да вземат за заложници депутати. 25 души към този момент са арестувани, съгласно уеб страницата на Генералната прокуратура на Германия.

Според Генералната прокуратура задържаните принадлежат към терористична организация, основана не по-късно от края на ноември 2021 година, която си е сложила за цел свалянето на съществуващата система. Следващата стъпка след завладяването на Народното събрание е било основаването на преходно военно държавно управление, което да координира новия ред в Германия със силите победителки във Втората международна война и най-много с Русия.

Уточнява се, че измежду обвинените е избран принц от остарял немски благороднически жанр, носещ името Хайнрих XIII Твърди се, че принцът се е свързал с представители на Русия, само че следствието акцентира, че няма признаци за позитивен отговор от Москва. Сред арестуваните е и рускиня, която прокурорите назовават " Виталия Б. " (рядко женско име в Русия). Според прокуратурата деятелите на групата имат вяра в теории на конспирацията, сходни на възгледите на американското придвижване “КюАнън ”. Райхсбюргерите считат, че Федерална република Германия е противозаконна страна, основана от окупационните сили на мястото на Германската империя.

Според източници на списание " Шпигел " специфичните елементи са работили по едно и също време в 11 федерални провинции, претърсвайки повече от 130 обекта. Както прецизира " Комерсант ", арестите са осъществени освен в самата Германия, само че и в Австрия и Италия.

По-специално немските издания “Велт ” и “Цайт ” оповестиха за задържането на някогашния народен представител от Бундестага, 58-годишната Бригите Малзак-Винкеман. Полицията е претърсила квартирата на ексдепутата. Специалните елементи се приближиха до постройката към 6.00 часа и разрушили входната врата с таран. Малзак-Винкеман е немски правист, арбитър и политик. Тя беше народен представител от Алтернативата за Германия от 2017 година до 2021 година и затова е осведомена от близко с оформлението на постройката на Бундестага. В същото време някогашният политик се занимава със спортна пукотевица и има няколко огнестрелни оръжия. Отбелязва се, че Малзак-Винкман след преврата е трябвало да получи поста министър на правораздаването.

„ Според разнообразни източници измежду арестуваните и обвинените има даже представители на остарялата немска аристокрация, съвсем пенсионирани генерали от Бундесвера и настоящи офицери. Всичко това повдига повече въпроси, в сравнение с отговори “, разяснява Александър Камкин, старши теоретичен помощник в ИМЕМО на РАН. „ Германските правоприлагащи органи считат несистемните десни радикали за главните обвинени и също търсят връзки сред тях и “АзГ ”. Освен това интензивно се преувеличава „ съветската диря “, оповестява се за задържането на съветски жител “, добави той.

„ Отбелязвам, че проникването на десни радикали в Бундесвера се потиска по всевъзможен метод от правоприлагащите органи и военното разузнаване. Да, в тези структури има десни, само че най-много измежду подофицерите. Това е по-скоро формат на „ кухненски диалози “ и продан на лафове в обществените мрежи, нищо повече “, счита специалистът. „ Най-многото, което опозицията, в това число пенсионираните генерали от Бундесвера, си разрешава през днешния ден, е рецензия на избрани аспекти на политиката, само че не и свалянето на сегашната система “, акцентира Камкин.

„ Всичко това наподобява като някаква провокация, когато чиновниците на реда са доста надълбоко въвлечени в подземни структури и в действителност ги управляват “, сподели източникът. „ Не бих изключил, че една от задачите на провокацията е да се прочистят политическите придвижвания, които са толерантни към Русия благодарение на група някакви маргинали “, призна Камкин. „ Говорейки за паралели, незабавно се сещаме за опожаряването на Райхстага от нацистите през 1933 година Въпреки че сюжетът не е напълно същият, същността на провокацията е доста сходна “, припомня събеседникът.

Всъщност Федерална Република Германия се отличава с активността на терористична опозиция, напомня генерал-майор от ФСБ в оставка Александър Михайлов. „ През 70-те години там действаха юношески групи, като Фракцията на Червената войска, които постоянно провеждат опити за убийства и саботажи, държаха цяла Западна Германия в боязън. Следователно там не може да се изключи появяването на нови радикални структури. Настоящият случай обаче е очевидно украсителен и даже смешен. Как по този начин завладяване на Бундестага?! Най-вероятно казусът е просто раздут от специфичните служби “, допуска генералът.

Най-вероятно сходни дейности са били нужни персонално на канцлера Олаф Шолц, подозира специалистът. „ Трябва по някакъв метод да отклоним вниманието на обществото от икономическите проблеми, свързани с поддръжката на Украйна. Около Шолц се натрупва негативизъм и по тази причина немските специфични служби започнаха тази игра “, споделя Михайлов.

Между другото, сходна история имаше и през 1994 година, когато немското разузнаване (БНД) също направи груба провокация против Русия, напомня генералът. „ Преизбирането на канцлера Хелмут Кол се приготвяше и публичният дневен ред трябваше да бъде изменен. Беше належащо да се пренасочи вниманието от неуспехите на политиката на първо лице към нещо друго. И тогава лансираха легендата, че Русия „ не управлява нуклеарните си ресурси “. Шест грама оръжеен плутоний " бяха открити " на борда на аероплан на “Луфтханза ”, летящ от Москва за Мюнхен. След това този скандал се проточи дълго време “, изяснява специалистът. Но по-късно самата немска преса потвърди, че това е партенка, измислена от Разузнавателна служба на ФРГ.

Чисто теоретично даже дребна група въоръжени хора, в случай че приказваме за експерти, в действителност може да превземе постройката на немския парламент, счита военният специалист Алексей Леонков. „ Дори 30 души, един взвод ще са задоволителни, с цел да завладяват и задържат “Бундестага ”, в случай че са квалифицирани подготвени бойци. Спомнете си какъв брой бързо падна Капитолият на Съединени американски щати, когато невъоръжена навалица нахлу в постройката. Дори въоръжените пазачи не можаха да създадат нищо. Ако Бундестагът бъде щурмуван от командоси, които имат всичко ясно написано, тогава те ще го завладяват “, изясни той.

Експертът напомни, че през април-май 1945 година на руската войска са ѝ нужни няколко дни, с цел да щурмува същата постройка (тогава немският парламент се наричаше Райхстаг). „ Но тогава е защитаван от няколко хиляди бойци, в това число елементи от СС-дивизия „ Карл Велики “. Сградата беше оборудвана с огневи точки с картечници, всичко беше готово за защита. А сегашният Бундестаг е елементарна административна постройка, която може да има вътрешна защита и някакви други ограничения за сигурност, само че няма нищо общо с крепостта, която постройката е била през 1945 година Там има елементарна защита ”, изясни Леонков.

„ Тук би трябвало да си спомните Белия дом през октомври 1993 година, който беше защитаван от паравоенни формирования. Беше щурмуван благодарение на танкове и даже бяха привлечени специфичните сили на “Алфа ”, т.е. експерти “, спомня си специалистът.

„ Между другото, за разлика от април 1945 година, в този момент постройката на Бундестага е покрита не от стоманобетон, а от стъклен транспарантен купол. Ключовият детайл обаче ще бъде не толкоз военното образование на нападателите, колкото броят на заложниците, които ще имат време да заловят, и най-важното - кой ще бъде хванат. Ако внезапно Шолц бъде взет и съвсем цялото държавно управление на Германия с него, тогава ще бъде едно, а в случай че елементарни депутати и механически личен състав, това ще бъде друго ”, изясни Леонков.

На собствен ред генералният шеф на Руския съвет по интернационалните въпроси Андрей Кортунов означи, че „ към момента има малко информация, с цел да се оцени какъв брой съществени са били проектите за прелом. Но логиката подсказва, че немската страна е много постоянна, със мощни институции и обичаи. Невъзможно е да си представим, че политическата система там виси на косъм “, сподели той. Твърденията в немската преса, че заговорниците са свързани с “АзГ ”, ще засилят още повече неприемането на политическия мейнстрийм от страна на партията, уверен е специалистът, добавяйки, че към този момент са останали малко проруски придвижвания.

„ Като се има поради осведомителната война, която се води против Русия, случаят ще бъде употребен и Владимир Путин още веднъж ще бъде упрекнат. Очаквам против него да бъдат изсипани обвинявания в опит да се подкопаят основите на немската народна власт “, заключи събеседникът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че " няма какво да каже " за поредицата от арести в Германия. „ Това е по-скоро вътрешен проблем на Германия и те самите декларират, че не може да се приказва за съветска интервенция “, сподели Песков.

А заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев дефинира отчетите на немската прокуратура като " явен знак за наследствено заболяване " на целия модел на ръководство в Германия.

„ В последна сметка тези незавършени заговорници са прави: Германия няма цялостен суверенитет на своя територия. Решенията по въпросите на немската енергетика, промишленост и защита се вземат от „ американската дълбока страна “, а никога не от лебервурста и даже от вашингтонските старци, които са в фрагментарна деменция “, счита Медведев. Всъщност обаче сме изправени пред „ чиста провокация и теории на конспирацията “, добави той и посъветва да се запасим с пуканки.

Междувременно “АзГ ” побърза да се отхвърли от хипотетичните заговорници. Съпредседателите на партията Тино Хрупала и Алис Вайдел осъдиха проектите на клетката и приканиха за бързо и изцяло следствие. Бившата депутатка Малзак-Винкелман, която беше арестувана във връзка със заговора за прелом, може да бъде изключена от партията, в случай че обвиняванията против нея се потвърдят. Това съобщи ръководителят на берлинското поделение на партията Кристин Бринкер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР