В Германия договориха допълнителен пакет за подпомагане на икономиката. 10,8

...
В Германия договориха допълнителен пакет за подпомагане на икономиката. 10,8
Коментари Харесай

В Германия осигуриха 77% от заплатата на работниците и компютри за семействата с деца

В Германия договориха спомагателен пакет за подкрепяне на стопанската система . 10,8 милиарда евро ще отидат като данъчни облекчения за бизнеса и в допълнение подкрепяне на служащите. Семействата ще бъдат подкрепени да си купят техника като компютри за децата за електронно обучение, осведомят " Ройтерс " и " Гардиън ".
 Повече от 5000 умряли от ковид в Германия
Повече от 5000 умряли от ковид в Германия

Починали са още 215 души, с които общо доближиха 5094

Германската ръководеща коалиция реализира съглашение за спомагателни ограничения в помощ на служащите и фирмите.

Работниците, останали по домовете си поради ограничаващите ограничения, в този момент ще получат 70-77% от чистата си заплата за четвъртия месец на безработица, което е нарастване с 10% спрямо полученото през първите три месеца. От седмия месец те ще получават 80-87% от заплатата си.

Партиите се съгласиха краткотрайно да понижат данъчната тежест за кетъринг бранша с понижаване на Данък добавена стойност за храните и обезпечаване на данъчни облекчения за дребните компании. Пакетът също включва увеличение на финансовата помощ на федералното държавно управление за учебните заведения и учениците с 500 милиона евро, която включва поощряване на електронното обучение и цифровизация.
 Носенето на маски наложително във всички провинции на Германия
Носенето на маски наложително във всички провинции на Германия

Бремен е последната провинция в страната, която поддържа мярката

Допълнителният пакет идва на фона на последователното отваряне на стопанската система на Германия. От понеделник сутринта е позволено да отворят книжарниците, магазините за цветя, облекла, както и други магазини с повърхност под 800 квадратни метра.

Германия към този момент утвърди първичен избавителен пакет от над 750 милиарда евро за намаляване на последствията от пандемията от ковид за стопанската система. Правителството за първи път взе нов заем от 2013 година
 Кризата с ковид е първоначално, предизвести Меркел и поддържа СЗО
Кризата с ковид е първоначално, предизвести Меркел и поддържа СЗО

СЗО е нужен сътрудник и ние поддържаме мандата й

Починалите от ковид в Германия са над 5000 , демонстрират последните данни на Институт " Роберт Кох ".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,6 млн. случая и над 183 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 713 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР