В Германия бяхме бедни. А тук сме едни от най-заможните

...
В Германия бяхме бедни. А тук сме едни от най-заможните
Коментари Харесай

Ето Как Бедните Германски Пенсионери Хилдегард И Валдемар Живеят Като Богаташи В България!

" В Германия бяхме небогати. А тук сме едни от най-заможните хора в селото ", споделя 75-годишният Валдемар пред репортерите на Билд ". Съпругата му Хилдегард е отгледала двете им деца. Паралелно е работила като чистачка, известно време е карала и такси. А Валдемар е работил като месар и стругар. Двамата описват пред " Билд ", че вложили всичките си спестявания в покупката на къща в България. Направили главен ремонт, построили си зимна градина, тераса, площадка за барбекю, гараж и даже фонтанче, което да краси огромния им двор. В Германия със същите пари можели да си разрешат единствено двустайно жилище чартърен. В съпоставяне с делника им в Германия, тук двамата пенсионери живеят напряко първокласно, написа изданието. Защото в България множеството неща са по-евтини, в сравнение с в Германия - от фризьорските услуги до цените в ресторанта. " Само за 15 евро тук можеш да си хапнеш и пийнеш доста добре: салата, пържола, картофки, бира или вино плюс една дребна ракия ", споделя Валдемар пред репортерите на " Билд ".

За възрастни хора, решили да прекарат старините си в непозната страна, е изключително значимо да знаят на какви медицински услуги могат да разчитат. 70-годишната Хилдегард споделя, че преди няколко месеца си счупила крайници. Болницата, в която я настанили, не била добре уредена. Никак не ѝ харесала и храната. Но за сметка на това лекарите и медицинските сестри били доста благи. Германската здравна каса покрила разноските по интервенцията, само че поела единствено 70 на 100 от спомагателните разноски. Хилдегард и Валдемар трябвало да плятат близо 200 евро от личния си джоб. Независимо какво ги чака отсега нататък, двамата германци са решили да останат вечно на Изток, написа Блиц.

Ако един ден им се наложи, ще си наемат болногледачка, която да се грижи за тях у дома. Имат и проект Б: в случай че не съумеят да намерят жена, която да е подготвена да ги гледа, ще отидат в някой прекрасен старешки дом, споделят двамата пред " Билд " и изясняват, че към този момент са намерили подобен в прилежаща Румъния. А когато един си отидат от този свят, желаят да бъдат заровени в България. " Едно хубаво, почтено заравяне коства тук единствено 500 евро ", изяснява 75-годишният Валдемар.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР