В Германия банкоматите могат да останат без пари заради стачка

...
В Германия банкоматите могат да останат без пари заради стачка
Коментари Харесай

Банкоматите в Германия може да останат без пари заради протест на инкасо фирми

В Германия банкоматите могат да останат без пари поради стачка на транспортните служащи, които правят инкасо транспортите. Шофьорите се бунтуват поради ниските си заплати. Настояват за нарастване с 250 евро на месец.


На някои банкомати през днешния ден човек можеше и да си тръгне без пари. След безплодни кръгове от договаряния към този момент се стачкува. Шофьорите от транспортните компании, които зареждат и банкоматите, и магазините, пишат на плакатите си, че и те си имат стойност.
Матиас Венема, синдикалист: Сега става въпрос най-вече за пари. След това ще приказваме и за други неща, които са разнообразни в обособените елементи на страната, а ние желаеме да се уеднаквят.
Според профъсюза, заплатите на инкасо-служителите в източна Германия са сред 1800 и 2400 евро, до момента в който в западна се заплащат сред 2200 и 2900. Работодателите се въздържани оптимисти за бързо съглашение по тарифния спор.
Харалд Олшок, Сдружение на промишлеността по сигурността: Когато упованията на сидикатите и техните членове са прекомерно високи, тогава ще бъде мъчно да се върнем доникъде на пътя. Ще предложим рационални решения, преференциални и за двете страни.
Все още потребителите не чустват фрапантно прекъсването на доставките с пари. Ако обаче стачката продължи, каквито са упованията, това ще се промени. Протести се стягат и за на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР