В ГЕРБ очакваме да имаме най-много евродепутати в следващия Европейски

...
В ГЕРБ очакваме да имаме най-много евродепутати в следващия Европейски
Коментари Харесай

Цветанов: Не съм нарушил закона, но трябваше да застана зад приятелите си

В ГЕРБ чакаме да имаме най-вече евродепутати в идващия Европейски парламент. Задължително би трябвало да имаме най-малко 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е изцяло реалистична прогноза. Защо да нямаме и 8? Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти в Поморие директно преди старта на регионалния районен семинар на ГЕРБ-Бургас.

Според Цветанов европейските избори ще дадат избор на доверие към ГЕРБ и държавното управление на Бойко Борисов да продължат да извършват своята 4-годишна управническа стратегия, в която са заложени основите на държавния разцвет. „ В нашата платформа за евровота ще подчертаваме върху всички общи цели, които имаме с политическото ни семейство ЕНП. Поредното доказателство за нашата принадлежност пристигна от подписването на съглашението със Съюз на демократичните сили за взаимно явяване на изборите и по този метод се вслушахме в апела на ръководителя на ЕНП Жозеф Дол да не се разпиляват десни гласове “, разяснява той.

Според Цветан Цветанов до момента в който Политическа партия ГЕРБ демонстрира какво я сплотява с ЕНП, Българска социалистическа партия акцентират своите разлики с ПЕС и ръководителя й Сергей Станишев. „ Мога да подсигурявам, че в нашата листа с претенденти за евродепутати няма да има хора, упрекнати за прани на пари в изключително огромни размери, тъй като това би означавало, че желаеме да ги скрием в Екологичен потенциал “, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„ В живота и политиката би трябвало да знаеш по кое време е пристигнал моментът да направиш крачка обратно или встрани, с цел да продължиш напред. Макар и да не съм нарушил закона, нямаше по какъв начин да позволи този случай да урони престижа на партията. Аз се интересувам от силата и единството на ГЕРБ, а не от съответни постове “, изясни Цветанов. Той акцентира, че е посочил своята взаимност с сътрудниците си Димитър Главчев, Валентин Радев, Николай Нанков, Ивайло Московски, Цецка Цачева и Ваня Колева, които също без виновност се разделиха с позициите си. „ Трябваше да застана зад приятелите си. Аршинът би трябвало да е идентичен за всички “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че Българска социалистическа партия в такива обстановки могат единствено да дават оценки и да съдят, само че не и да поемат отговорност, като даде образец с злополуката край Бяла. Цялата офанзива против себе си Цветанов показа, че си изяснява с наближаващите избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ приказва и по тематиката с изявлението на турския външен министър. „ Неделя има избори в Турция, които се обрисува да са доста оспорвани. Аз персонално с това си изяснявам изявлението “, сподели Цветанов и съобщи изрично, че не е имало интервенция на турската страна в поправките в Закона за вероизповеданията. „ Направихме всичко, водени от интереса и свободата на вероизповеданията у нас. Като прилежащи страни сме длъжни да запазим положителните си връзки с Турция и да вършим премерени изявления. Не бива да забравяме, че имаме и общи цели, свързани с бежанския поток, който е неизменима част от националната сигурност на двете страни “, изясни Цветан Цветанов
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР