В Гент 29 страни подписват Декларацията от Гент. Тези страни

...
В Гент 29 страни подписват Декларацията от Гент. Тези страни
Коментари Харесай

Двадесет и девет страни, сред които и България, подписват Декларацията от Гент

В Гент 29 страни подписват Декларацията от Гент. Тези страни ще поставят старания за построяването на обществени администрации, които по по-добър метод показват обществото, ползват политики, основаващи се на данните, и наблюдават за салдото сред вътрешни и външни чиновници. Организатор на срещата на равнище Европейски Съюз е белгийската министърка на държавните служби Петра де Сутер.

" Тези страни реализираха съглашение, което натъртва на това, че обществените администрации би трябвало да работят в полза на обществото. Основата на ръководството са правата на жителите и нашата отговорност да се грижим за всеки гражданин. В Европа става дума за над половин милиард души ", сподели Де Сутер, предава Българска телеграфна агенция. 

Изборът на Белгия като място на срещата е тенденциозен. " Тази намира се организира в Белгия, тъй като понастоящем ние сме ръководители на Съвета на Европейския съюз. Следователно, ние сме домакини на срещата на министрите на държавните служби. Двадесет и девет страни се срещат в Гент, участват също еврокомисарите Йоханес Хан и Елиза Ферейра ".

Общият брой на заетите в централните обществени администрации на тези страни е към девет милиона държавни чиновници, сподели Де Сутер. " Нашата цел е да им помогнем при формулирането на политики, основани на достоверни данни. Като поредно включвате откриватели и специалисти, можете да развиете по-добри политики. Единодушното признание на този принцип от всички европейски държавни управления е доста значима основа ".

Освен това участващите страни се надяват, че администрациите ще отразяват по-добре разнообразието на обществото. " Работата в обществената администрация би трябвало да е привлекателна за всички. Държавната работа би трябвало да е огледало на обществото. Понастоящем разнообразието в кадровите политики не се следи еднообразно във всички страни. Именно това променяме. Това е първата стъпка към подобрението ".

На последно място, страните се задължават да следят салдото сред вътрешната и външната работа.

" Всяка година се отделят обилни средства за наемането на външни специалисти. На тази процедура се обръща доста огромно внимание, защото постоянно може да се окаже по-скъпа от вътрешната експертиза. Освен това, посредством изнасянето отвън администрациите на разнообразни умения се основава риск от понижаване на познавателната база на чиновниците в администрациите, което да докара до понижена дарба за бързо и безпроблемно деяние. Ангажираме се със съхраняването на този баланс ".

Страните, които подписват Декларацията от Гент са: Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Черна гора, Нидерландия, Норвегия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Испания и Швеция.

Декларацията бе подписана и от еврокомисарите Йоханес Хан (за администрацията и бюджета) и Елиза Ферейра (за кохезията и реформите).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР