В гъсто натъпкания град Рафа в южната част на Газа,

...
В гъсто натъпкания град Рафа в южната част на Газа,
Коментари Харесай

Палестинците в Рафах се държат за живота, тъй като градът е следващата вероятна израелска цел

В гъсто натъпкания град Рафа в южната част на Газа, където палатките изпълват всяко свободно място, палестинците се борят да оцелеят на фона на продължаващия спор с Израел.

Рафа, в миналото спокоен граничен град около Египет, в този момент се оказва в светлината на прожекторите, до момента в който Израел се приготвя за идната си фаза в битката с Хамас.

Градът е очевидец на скок в популацията до момента в който стотици хиляди разселени палестинци търсят леговище, с спонтанни убежища, изникващи на всеки ъгъл. С над 1,5 милиона души, натъпкани в Рафах, повече от половината от популацията на Газа, няма къде да избягате от настъплението на насилието, което опустоши огромна част от близките територии.

Служители на Организация на обединените нации бият паника, предупреждавайки за пагубните последствия от идното нахлуване над Рафах, изключително за стотиците хиляди уязвими деца в заплаха. Подобно нахлуване би било злополука за към този момент обтегнатата система за филантропична помощ, която се бори да п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР