В Гърция властите са на път най-сетне да се справят

...
В Гърция властите са на път най-сетне да се справят
Коментари Харесай

Глътка въздух за Гърция! Подобрява се обстановката с активните пожари

В Гърция управляващите са на път най-накрая да се оправят с пожарите на остров Евбея, откакто концентрираха на острова близо 900 пожарникари. Около 3000 локални поданици бяха евакуирани през последната седмица. Материалните вреди са обилни, само че държавното управление даде обещание великодушни обезщетения.

Подобрява се ситуацията с дейните пожари в Гърция. Поради повишението на температурите огромна част от страната още веднъж е с висок риск от пожари.

На остров Евбея (Евия) пожарът е локализиран в няколко дейни огнища, откакто през днешния ден там трансферираха огромна част от интернационалните сили по гасенето.

Постоянно работят и повишен брой самолети и хеликоптери. Все още огнеборците не могат да предвиждат по кое време огънят ще бъде загасен изцяло.

В областите Илия и Аркадия огнената буря се приближава до обитаеми места и още веднъж изтеглят поданици. Все още е в действие цялостната възбрана за придвижване в горски региони в цялата страна, под арест остават арестуваните за умишлени палежи.

Днес в Гърция дойдоха екипи от пожарникари и техника и от Полша и Германия.

В прочувствено послание към гърците министър председателят Кириакос Мицотакис се извини за позволените неточности при справяне с рецесията.

Премиерът разгласи незабавни ограничения за потърпевшите от пожарите.

Те включват финансова помощ до 150 хиляди евро за изгорелите домове, обезщетения до 70% за потърпевшите компании, до 4 хиляди евро отплата за фермерите. Опрощават отговорностите към страната за всички, които са в засегнатите от пожарите региони.

Опозицията изиска оставката на управлението на Министерството за отбрана на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР