В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, и то доброволно. Промяната

...
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, и то доброволно. Промяната
Коментари Харесай

Мързеливите гърци? Въвеждат 6-дневна работна седмица в страната и то доброволно

В Гърция вкарват 6-дневна работна седмица, и то непринудено. Промяната ще влезе в действие от 1 юли. 
Прочетете още
Въпреки че в Европа към момента се чува клишето за " мързеливите гърци ", множеството хора там даже работят на две или три места, с цел да се устоят. А в този момент ще го вършат и единствено с един почивен ден седмично, оповестява „ 24 часа “.

Особено по време на гръцката дългова рецесия постоянно се чуваше клишето за " мързеливите гърци ". То се оказва прекомерно стабилно, без значение че беше неведнъж опровергавано. За последно – от проучване, извършено от университета в Гронинген през септември 2023 година. От него излиза наяве, че хората в Гърция работят приблизително по 2036 часа годишно, следвани от поляците (2023 работни часа).

Германците заемат едно от последните места по този индикатор – те работят единствено 1386 часа в годината.

Гърците са измежду най-работливите

МВФ похвали Гърция за упования стопански растеж в страната през 2024 година, който вероятно ще е съвсем 3%. Всички представени данни демонстрират, че гърците в действителност са измежду най-работливите в Европейски Съюз. Изследване на Евростат, представено от немското икономическо издание „ Виртшафтсвохе ", също го удостоверява. Според него междинната работна седмица в Гърция през 2022 година е била с дълготрайност 42,8 часа, а в Германия – 40,4 часа.

Нещо повече – от 1 юли в Гърция вкарват 6-дневна работна седмица в частния и обществения бранш, само че не и за държавните чиновници, оповестява списание „ Фокус ". По този метод Гърция желае да се оправи с един проблем, който съществува и в Германия – неналичието на квалифицирани фрагменти. Това обаче не пречи в Германия да се разисква даже въвеждане на четиридневна работна седмица, като тази концепция е изключително известна измежду младежите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР