В Гърция се проведоха поредните митинги на противниците на принудителната

В Гърция се проведоха поредните митинги на противниците на принудителната ...

Нови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация


В Гърция се проведоха поредните митинги на противниците на принудителната ваксинация. Недоволни се събраха в Атина, Солун и Патра, като в столицата се събраха на централния площад "Синтагма" срещу парламента.

Протестът там е преминал спокойно и без инциденти. Този път полицейските специални сили се наредиха не близо до самия парламент, а на ръба на площада от страната на метростанцията, така че да не възпрепятства трафика.

Протестиращите бяха около 200 души, далеч по-малко от тези на 24 юли, когато се стигна и до сблъсъци между отделни протестиращи и полицията.

В сряда вечерта в продължение на няколко часа протестиращите, държащи икони, кръстове и гръцки знамена, скандираха и се опитаха да убедят дошлите, че ваксинациите са зло и насилие срещу човека.

„Всичко започна от момента, в който въведоха индивидуални данъчни номера и социалноосигурителни номера, всички вече са с досие“, каза един от протестиращите.

Друг коментира: "На властите не може да се вярва. Те ни смятат за тъпаци и правят каквото си искат с нас."

Трети участник с икона в ръка призова хората да повярва в Исус Христос и тогава ще дойде избавление от пандемията. Протестиращите също скандираха „Вземете си ваксините и се махайте оттук“, „Долу хунтата на Мицотакис“, „Долу хунтата на парламента“.

В северния гръцки град Солун се проведе демонстрация под централния лозунг „Не на задължителната ваксинация срещу COVID-19“ край Бялата кула, туристически символ на града.

Според изменението на законодателството, прието от гръцкия парламент, ваксинацията е задължителна за всички служители на публични и частни структури на социалното осигуряване и здравеопазването, сроковете за получаване на първата им доза ваксина са определени съответно на 16 август и 1 септември . Обявено е, че тези, които не се ваксинират, могат да бъдат отстранени от работа, без да им се плаща за този период.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg