В Гърция се наблюдава осезаемо увеличение на случаите на заболели

...
В Гърция се наблюдава осезаемо увеличение на случаите на заболели
Коментари Харесай

МВнР препоръчва да се спазват стриктно превантивните мерки в Гърция заради повишения брой заболели от COVID-19

В Гърция се следи осезаемо нарастване на случаите на болни от COVID-19. Препоръчваме българските жители прецизно да съблюдават превантивните и хигиенични ограничения в страната, оповестиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).
От Министерство на външните работи подчертаха, че при съществуване на признаци на респираторни инфекции се предлага ограничение на контактите с хора, най-много принадлежащи към уязвимите групи от популацията - възрастни, такива със съпътстващи болести и деца. Външно министерство предлага и своевременна консултация с доктор, за обезпечаване на навременно лекуване.
На 12 юли т.г. Националната организация за публично здраве (EODY) на Гърция заяви за доста нарастване на инфекциите с COVID-19, хоспитализациите и смъртните случаи от началото на месеца. Нивата на инфекциите с вируса SARS-CoV2 не престават да се усилват със забележителна възходяща наклонност при хоспитализациите, интубациите и смъртните случаи, сочи епидемиологичният отчет на EODY за седмицата от 1 до 7 юли.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР