В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон,

...
В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон,
Коментари Харесай

Появи се нов подвариант на Омикрон

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, оповестява гръцката телевизия " Скай ". Случаите са засечени на интернационалното летище в Атина, а резултатът от разбора на пробите е излязъл нощес.

Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас е декларирал за телевизия " Скай ", че към момента няма данни какъв брой значим е съответният подвариант и каква роля ще има във връзка с пандемията. По думите му експертите чакат появяването на разнообразни разновидности и не може да се изключи опцията да има и по-заразни.

Според информация на електронното издание на в. " Прото тематика " подвариантът ВА.2 не се засича от диагностичните проби, което буди паника, че става дума за по-заразен вариант, който би могъл да провокира по-големи талази на COVID-19 в международен мащаб.

Световната здравна организация към този момент заяви за три разновидността на Омикрон - ВА.1, ВА.2 и ВА.3. Според СЗО от 23-и декември 99 на 100 от Коронавирус случаите се дължат на ВА.1. Подвариантът ВА.2 е засечен в Дания, Израел, Белгия, Франция, Швеция, Индия, Англия, а в този момент и в Гърция.

Вчера Дания заяви, че ВА.2 се засича в половината случаи на COVID-19 в страната. Засега не се регистрира разлика на протичането на ВА.2. Датски експерти обявиха, че чакат имунизациите да покриват и този подвариант на Омикрон, показва " Прото тематика ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР