В Гърция продължава борбата с пожарите. Критична е ситуацията с

...
В Гърция продължава борбата с пожарите. Критична е ситуацията с
Коментари Харесай

Засега няма опасност огънят от Гърция да навлезе на българска територия

В Гърция продължава битката с пожарите. Критична е обстановката с огнената буря в северната част на страната. Засега няма заплаха огънят да навлезе на българска територия, споделиха пожарникарите. Взети са ограничения да не пострадат хора.

Остава сериозна обстановката на пожарния фронт до Александрполис. Поради гъстия пушек изтеглиха приетите в болница от болничното заведение в града.

Настаниха ги на транспортен съд на пристанището и на палатки. Много от тях са в тежко положение, оповестяват лекарите. Спряха ферибот, който обслужва линията от Александруполис към остров Самотраки, с цел да наставят пациентите от болничното заведение.

От рано тази заран се включиха самолети и хеликоптери в горския пожар до града, който продължава да е отвън надзор заради мощен вятър.

На огнения фронт в област Родопи работят над 100 пожарникари и сили на армията. В евакуираните села пожарът гори къщи и коли.

Вятърът промени посока и няма заплаха огънят да навлезе на българска територия, оповестяват огнеборците.

Остров Евбеа и област Беотия съща са наранени от огромни пожари, които до този миг са отвън кантрол.

Евакуираха по неотложност туристи от няколко плажа наоколо до пожарите.

Поради изключителната обстановка през днешния ден в цялата страна има възбрана за влизане на хора в планински региони и гори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР