В Гърция от днес се предлага по един безплатен тест

...
В Гърция от днес се предлага по един безплатен тест
Коментари Харесай

Безплатен Covid тест за всеки в Гърция веднъж на седмица

В Гърция от през днешния ден се предлага по един безвъзмезден тест на седмица за всеки. Обмислят отваряне за присъствено образование на учебните заведения от понеделник против негативен тест.

От през днешния ден от аптеките всеки гръцки жител, както и чужденците със здравна осигуровка, получава гратис тест за независима инспекция за Covid-19. При позитивна проба се предлага връзка с персоналния доктор, оповестява БНР.

С преимущество за приемане на теста са възрaстните хора, учениците от гимназиите и учителите.

Очаква се от понеделник още веднъж да отворят учебните заведения, само че децата ще посещават занятията против негативен тест, доказан от родителите.

С триумф съгласно здравните управляващи в Гърция продължава имунизирането, като единствено за ден през вчерашния ден са ваксинирани 60 000 души.

Експертът по инфекциозни заболявания и консултант на държавното управление професор Циодрас съобщи, че „ рискът от тромбоза при имунизацията „ АстраЗенека “ е нищожен “.

След зов от опозиционните партии за намиране на решение против скупчването на пасажери в публичния превоз, от през днешния ден нови 300 рейса се движат в градския превоз в Атина по информация на министерството на превоза.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР