В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски

...
В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски
Коментари Харесай

Почти една пета от гръцките семейства са на прага на бедността

В Гърция от през днешния ден отпадна условието да се носят маски навън. Облекчението от разхлабването на ограниченията е на фона на статистически данни, че 18% от гръцките фамилии са на прага на бедността.

Опозицията упорства държавното управление да управлява нелогичното повишаване на цените на съществени хранителни артикули. От опозиционната партия СИРИЗА упорстват държавното управление да вземе незабавни ограничения както в бранш опазване на здравето, по този начин и за възстановяване на виталния стандарт на гърците. По данни на гръцката статистическа организация Елстат 18% от гърците са на прага на бедността. От тях 45% се лимитират в покупка на артикули от първа нужда и не обезпечават битовите си потребности.

Рязко са се покачили цените на стоките от първа нужда в комерсиалните магазини. В рамките на година най-голямо е покачването при цената на олиото - 50%, брашно, самун, ориз, захар, кафе са със повишени цени над 10%. По-скъпа е цената за литър безоловен бензин. От опозицията упорстват да се наложи оптималната цена на съществени артикули. От министерството на развиването дават обещание масирани инспекции в магазините за нелогично високи цени на питателните артикули.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР