В Гърция избухнаха протести във връзка с , при която

...
В Гърция избухнаха протести във връзка с , при която
Коментари Харесай

Гневни протести и стачка в Гърция след влаковата катастрофа

В Гърция избухнаха митинги по отношение на, при която починаха 43 души. Участниците в демонстрацията в Атина влязоха в конфликт с полицията пред централата на Hellenic Train - частната компания, която дава отговор за поддръжката на гръцките железници.

Наложи се силите на реда да употребяват сълзотворен газ, с цел да овладеят обстановката, защото протестиращите хвърляха камъни и правиха палежи по улиците.

Протести се организираха и в Солун и град Лариса, покрай мястото на злополуката. Правителството съобщи, че по случая ще стартира без значение следствие.

Във вторник пътнически трен се блъсна челно в товарен трен край Темпи, предните вагони избухната в пламъци, а десетки починаха. Много от 350-те пасажери във влака са били студенти на към 20 години, които са се прибирали в Солун. Заради случая в цялата страна е разгласен тридневен народен печал.

NOW

Inside Thessaloniki station

Riot police vs peaceful youth protest

Their profits. Our dead
— PAME Greece International (@PAME_Greece)
Гърция ще бъде без железопътен превоз през целия ден в четвъртък.

Влаковете няма да се движат на никое място в Гърция в четвъртък, откакто Гръцката федерация на железопътните чиновници (POS) разгласи 24-часова стачка.

" Пренебрежението на всички държавни управления през времето към гръцките железници докара до нещастието в Темпи. За страдание, дългогодишните ни претенции за наемане на непрекъснат личен състав, по-добро образование и най-много съвременни технологии за сигурност постоянно свършват в кофата за отпадък ", се споделя в изказване на профсъюза.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че за злополуката е отговорна " трагична човешка неточност ". По-рано транспортният министър на страната. Решението му да поеме политическа отговорност за съдбовния случай беше оповестено малко откакто той персонално отиде на мястото на челния конфликт.

Към момента 59-годишният шеф на гарата в Лариса е упрекнат в непредумишлено ликвидиране по несъобразителност. Той отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване, като упреква за злополуката техническа нередовност.

Членовете на железопътния синдикат считат, че системите за сигурност не са работили вярно, като в продължение на доста години са били отправяни многократни предизвестия за това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР