В Гърция е приет нов законопроект, с който се въвеждат

...
В Гърция е приет нов законопроект, с който се въвеждат
Коментари Харесай

Нов закон в Гърция забранява разполагането на шезлонги на 70% от плажа

В Гърция е признат нов законопроект, с който се вкарват по-строги правила за плажовете. Той изисква 70 % от площта на всеки плаж в Гърция да бъде свободна от шезлонги.

Новата мярка, която включва редица правила, идва директно преди началото на летния сезон. Тя ще се ползва прецизно и има за цел да усъвършенства публичния достъп до известните крайбрежни зони на Гърция.

В предпазените зони 85 % от плажната линия би трябвало да бъде свободна от шезлонги. Ще бъде въведено и минимално разстояние от четири метра сред шезлонгите и бреговата линия, с цел да се обезпечи елементарен достъп до водата, отбелязва изданието " Greekreporter ".

В екологично богатите региони ще бъдат основани по този начин наречените " недосегаеми плажове ", където шезлонгите ще бъдат изцяло неразрешени.

Новият закон планува също по този начин най-малко половината от плажовете да останат отворени за туристите.

През последните години все по-често се следи монополизиране на плажовете от страна на хотели и концесионери, което на процедура лимитира удобства достъп на плажуващите.

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис заяви в профила си в TikTok, че ще бъдат въведени още електронни търгове за приемане на лиценз за плаж, с цел да се управлява кой купува и ръководи предприятия на сушата.

Той добави, че всеки, който се снабди с позволение, ще има и съответни отговорности и отговорности да поддържа плажовете в хигиенично положение, да разрешава достъп на хора с увреждания и да наема избавител.

Законът ще бъде прилаган посредством инспекции, санкции и даже затваряне на предприятия, в случай че е належащо.

От март в Гърция се подвигна и климатичният налог за туристите, чиято цел е да се пази околната среда.

За кроткосрочно наемане на жилище или пребиваване в хотел с 1 или 2 звезди ще се заплаща по 1.50 евро на екскурзиант дневно, отбелязва в. " Сега ".

Досега таксата беше 50 евроцента. При 3-звездните хотели таксата от 1.50 евро става 3, при 4-звездните от 3 на 7 евро. При еднофамилните къщи, вили и 5-звездни хотели ще се заплащат 10 евро на нощ вместо 4 до момента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР