В Гърция бе задържан 65-годишен мъж, за когото се предполага,

...
В Гърция бе задържан 65-годишен мъж, за когото се предполага,
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за пожарите в Атина

В Гърция бе арестуван 65-годишен мъж, за който се допуска, че е главният провинен за унищожителните пожари край Атина, при които починаха 91 души.

Разследващите са разпитали деветима души, които са удостоверили, че задържаният е главният провинен за пожарите. Ако има задоволително доказателства против него, ще бъде повдигнато обвиняване, оповестиха управляващите в Атина, представени от БГНЕС.

Местната телевизия " Скай " заяви, че арестуваният е запалил сухи тревни площи в региона на Дао Пентели, само че заради мощните ветрове пожарът доста бързо е обхванал големи територии. Той се опитал да прикрие следите от закононарушението си с вода. Според неговите съседи 65-годишният мъж постоянно е палил сухи листа и клони в Дао Пентели.

В предварителния отчет на следствието се приказва за незаконна немарливост на гражданин в региона, който запалил сухи листа и клони. По данни на брюкселския Център за проучване на аргументите за бедствията, това е най-смъртоносният пожар в Европа от 1900 г.Състоянието на част от потърпевшите продължава да е сериозно.

Миналият понеделник, 23 юли, в региона на гръцката столица Атина по едно и също време породиха няколко огромни пожара. Курортното градче Мати, ситуирано източно от гръцката столица, е съвсем напълно изпепелено. В момента на практика всички огнища на огнената буря са премахнати.

Властите изпитват огромни усложнения с идентифицирането на починалите, защото доста от телата са обгорели до неразбираемост.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас пое политическа отговорност за „ най-тежките пожари в следвоенната история на Европа ". Ципрас направи това изказване на съвещание на държавното управление, на което бяха прегледани въпросите, свързани с възобновяване на опустошените от огнената буря региони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР