В Гърция агнешкото месо за Великден ще достигне 15 евро

...
В Гърция агнешкото месо за Великден ще достигне 15 евро
Коментари Харесай

Гърците се готвят да пазаруват у нас за Великден

В Гърция агнешкото месо за Великден ще доближи 15 евро за кг, оповестяват локалните фермери.

Много от гръцките животновъди избраха да изнесат на по-високи цени агнешко месо за католическия Великден в Италия, вместо да го предложат на гръцкия пазар, оповестява БНР.

Така гръцкият пазар месец преди празника се оказва с лимитирано количество агнешко месо и то на доста висока цена.

От Крит оповестяват, че заради високите цени на фуражите и скъпите разноски отглежданите агнета са доста по-малко. Собствениците на месарски магазини също регистрират, че пониженото произвеждане на агнешко се отразява върху цената.

 istock istock
В анкети доста от гърците споделят, че или няма да купуват агнешко за празника, или ще си разрешат доста по-малко количество от други години.

Регионалните медии в Северна Гърция пък предвиждат, че гърците още веднъж ще си пазарят артикули за великденската софра от България и ще заредят колите си с по-евтин бензин.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase
По тематаГърция смъква цените на съществени храни в магазинитеГърците се оплакват от високите цени на бензина цена бензин агнешко софра Гърция Великден .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меВход
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР