В Габровска област заболеваемостта от COVID-19 утихва и от 21

...
В Габровска област заболеваемостта от COVID-19 утихва и от 21
Коментари Харесай

Учениците в Габрово утре се връщат в училище

В Габровска област заболеваемостта от COVID-19 утихва и от 21 февруари всички възпитаници се връщат в клас. Решението е взето на съвещание на Областния щаб за справяне с пандемията, осведомиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 693
Досега учениците в Габрово учеха на ротационен принцип поради усложнената епидемиологична конюнктура, припомниха от РЗИ. През последните две седмици в Габровска област разпространяването на епидемията измежду учениците е намаляло и има наклонност за спад на новозаразените във всички възрастови групи, а заетостта на интензивните ковид-легла е под 50 на 100. Областният щаб за справяне с пандемията е решил от на следващия ден всички възпитаници да се върнат в клас, а  тестването за ковид да се прави  веднъж седмично. Възстановява се плановият банкет в лечебните заведения, както и интервенциите по график.

От РЗИ осведомиха, че през последните дни са намалели и габровците, желаещи  да се имунизират. В кабинетите в Габровска област се слагат едвам по 10 - 20 първи дози дневно.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 693  Без изолацията след заразяване с COVID-19 в Англия Без изолацията след заразяване с COVID-19 в Англия  Германия разгласи, че е трансферирала пика на разпространяване на Омикрон за денонощие Германия разгласи, че е трансферирала пика на разпространяване на Омикрон за денонощие  Заболеваемостта от коронавирус в страната е 1139 на 100 хиляди души на двуседмична база Заболеваемостта от коронавирус в страната е 1139 на 100 хиляди души на двуседмична база
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР