В Габрово ще се проведе дискусия за бъдещето на проекта

...
В Габрово ще се проведе дискусия за бъдещето на проекта
Коментари Харесай

В Габрово ще обсъждат тунела под Шипка с Гроздан Караджов

В Габрово ще се организира полемика за бъдещето на плана за тунел под Шипка, в която ще взе участие министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, съобщи БНР.

Хипотезата, че планът е спрян, беше отречена от отрасловия министър, който ще разгласи желанията по отношение на построяването на оборудването и ще отговори на въпроси по време на планувано разискване през идната седмица.

Публичното говорене по тематиката за построяването на тунел под Шипка стартира в първите дни на новата година и беше предизвикано от изказване на министъра на районното развиване Гроздан Караджов за ново планиране. Последваха реакции и подозрението, че връщането в начална фаза на процедура значи прекъсване на плана. Хипотезата беше отхвърлена от министър Караджов, който беше поканен за полемика по тематиката от локалната власт.

Очаква се всички въпроси по отношение на бъдещето на тунела, фантазия на габровци със 125-годишна отминалост, да бъдат изяснени на идното разискване. То ще се организира на 27 януари, в границите на съвещанието на локалния Общински съвет и поради ограничавания свободен достъп жителите могат авансово да зададат своите въпроси онлайн и да проследят полемиката от разстояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР