В Габрово празничното пазаруване продължава, макар че според търговците, тази

...
В Габрово празничното пазаруване продължава, макар че според търговците, тази
Коментари Харесай

Търговци: Тази година за Великден хората пазаруват по-скромно

В Габрово празничното извършване на покупки продължава, въпреки че съгласно търговците, тази година за Великден покупките за по-скромни.

Забелязва се леко покачване на цените при обичайно търсените храни.

От КЗП приканват да запазим успокоение и потребителско самообладание

Българското агнешко месо тази година търговците продават на цена от 14 лева за кг - с лев по-висока от предишния Великден, съобщи БНР.

Зеленчуците също са поскъпнали, само че покачването е минимално. Цената на яйцата остава същата. Масово се оферират от 0.20 до 0.30 ст. броя. Търговците настояват, че хората пазарят, само че по-скромно.

Клиентите също признават, че са по-пестеливи: "Пазаруват хората. Много по-скромно дори. Може би, хората нямат към този момент пари, не знам ", споделя комерсиална служителка.

Десислава Танева: Храните не са заразопреносител

Засилен е контролът в обектите за произвеждане и търговия на обичайно предлаганите за празниците храни, удостоверява шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Габрово доктор Светослав Спасов: "В тази конюнктура са много по-дисциплинирани, в сравнение с от предни празници. Имат едно мислено. Те знаят, че ще бъдат по-често проверявани и съблюдават и условията, само че това не значи, че няма извършители ".

Проверките при производителите търговците не престават до 8 май.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР