В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са

...
В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са
Коментари Харесай

В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са инвестирани над 15 милиона лв. от Региони в растеж

В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са вложени над 15 милиона лв. от Оперативната стратегия " Региони в напредък ". Средствата са вложени в възобновяване на градската среда в регионалния град и в саниране на 23 многофамилни жилищни здания в Севлиево.

По-рано от плануваното завърши планът в Габрово, в чийто обсег влизат три съществени обекта от основно значение за градската инфраструктура - кръгово кръстовище на Шиваров мост, улица, която да облекчи трафика в центъра, и парк в квартал " Колелото ". Променен е образът в тези региони на града след благоустрояването и построяването на детски площадки, пешеходни алеи, паркинги и кътове за отдих. Общините, които са завършили бързо и качествено плановете по Оперативна програма " Региони в напредък ", ще могат да разчитат на ново финансиране от началото на идната година, уточни министърът на районното развиване Николай Нанков, който откри обектите:

" От община Габрово, да не изреждам и другите 4 общини, са най-хубавите бенефициенти по " Региони в напредък ", което ще се отрази позитивно, ще има икономисан запас по програмата и общините ще имат опция и за нови планове с европейски средства, главно просветителна инфраструктура и градска среда. "

Инвестицията в Габрово е за над 11 млн. лева, като част от средствата са обезпечени посредством бюджета на общината, а в Севлиево надвишават 4,5 млн., дружно с националното съфинансиране по програмата за възобновяване на многофамилни жилищни здания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР